Deser jeżynowy
Źródło: https://www.kulinarneinspiracjefutki.pl/2024/07/deser-jezynowy.html
Przepis na pyszny i zdrowy deser jeżynowy, który ma konsystencję delikatnej pianki. Jest lekki i orzeźwiający. Do jego przygotowania potrzebujemy tylko 4 składników - jeżyn, jogurtu, żelatyny i ulubionego słodzika. Jest prosty w przygotowaniu, ale jego smak, kolor i konsystencja dostarczą zmysłom niezwykłej przyjemności.Potrzebne składnikiPIANKA JEŻYNOWA- 200 g jeżyn- 250 g jogurtu greckiego- 2 łyżeczki żelatyny- cukier lub ksylitol do smaku*DEKORACJA- 2 łyżeczki jogurtu-...
Najnowsze przepisy
Szafranowe bułeczki na dzień św. Łucji piekłam już... ⇖ 7
Domowa tortilla pszenna – prosty przepis, który warto... ⇖ 13
Paszteciki wigilijne to nieodłączny element świątecznej... ⇖ 22
Nie zdążyłyśmy upiec piernika na święta, nie szkodzi!... ⇖ 16
Pulled beef, który robi efekt „food trucka” w domowej... ⇖ 5
Barszcz czerwony z uszkami Wigilijny barszcz czerwony od... ⇖ 21
Przepisy z bloga
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i... ⇖ 60
Przepis nadelikatne, puszyste i wilgotne ciasto z dodatkiem... ⇖ 52
Grzybowa to jedna z moich ulubionych zup, która zawsze... ⇖ 45
Kimchi to tradycyjne danie kuchni koreańskiej składające... ⇖ 63
Uwielbiam kuchnię pełną wyrazistych smaków i aromatów,... ⇖ 61
Ryby bardzo często goszczą na moim stole, a makarony... ⇖ 84
Sandacz to delikatna ryba, która odznacza się maślanym,... ⇖ 93
Knedle ze śliwkami zawsze przypominają mi najlepsze smaki... ⇖ 214
Przepisy na czasie
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 1709
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 1004
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 682
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 596
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 572
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 540
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 473
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 470
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 446









































