Devolay
Źródło: https://smakujejakumarty.blogspot.com/2015/06/devolay.html
Jego prawidłowa nazwa to de Volaille od nazwiska kucharza, który je wymyślił. Prawdziwy kotlet de Volaille ma jako farsz jedynie masło. Jest jednak wiele wariacji na temat tego dania. Ja osobiście najbardziej lubię z farszem pieczarkowym tak jak to zostało opisane poniżej lub z tym, którego najczęściej wykorzystuję do pierogów.Read more »
Najnowsze przepisy
Grecka kuchnia to smak lata, morza i gaju oliwnego w jednym... ⇖ 8
Wigilijne barszcze i zupy z Podkarpacia Nasz region to... ⇖ 22
Tymi ciasteczkami przerwałam pisanie bloga, nimi otwieram... ⇖ 14
Nie ma nic lepszego niż domowa konserwa. Taką konserwę... ⇖ 105
2 jajka80 g cukru100 ml oleju2 dojrzałe banany150 g mąki... ⇖ 14
Przepisy z bloga
Prócz klasycznego wydania, czyli jedynie sparzonej i... ⇖ 271
Pasztet robię na bazie przepisu Magdy Gessler. Wychodzi... ⇖ 503
Szynka podpatrzona jakiś czas temu u Kuby Kuronia. Po... ⇖ 912
Uwielbiam takie śniadania. Ciepły i chrupiący początek... ⇖ 490
Bardzo prosty jednogarnkowy obiad czy kolacja. Nie ukrywam,... ⇖ 508
Przepisy na czasie
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 1402
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 645
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 560
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 545
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 493
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 445
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 439
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 425
W naszym domu na Wigilii karp jest jednym z obowiązkowych... ⇖ 331









































