Devolay
Źródło: https://smakujejakumarty.blogspot.com/2015/06/devolay.html
Jego prawidłowa nazwa to de Volaille od nazwiska kucharza, który je wymyślił. Prawdziwy kotlet de Volaille ma jako farsz jedynie masło. Jest jednak wiele wariacji na temat tego dania. Ja osobiście najbardziej lubię z farszem pieczarkowym tak jak to zostało opisane poniżej lub z tym, którego najczęściej wykorzystuję do pierogów.Read more »
Najnowsze przepisy
Zdrowa sylwetka to nie tylko kwestia estetyki, ale przede... ⇖ 2
W naszym domu na Wigilii karp jest jednym z obowiązkowych... ⇖ 14
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 20
Przepisy z bloga
Prócz klasycznego wydania, czyli jedynie sparzonej i... ⇖ 270
Pasztet robię na bazie przepisu Magdy Gessler. Wychodzi... ⇖ 495
Szynka podpatrzona jakiś czas temu u Kuby Kuronia. Po... ⇖ 908
Uwielbiam takie śniadania. Ciepły i chrupiący początek... ⇖ 485
Bardzo prosty jednogarnkowy obiad czy kolacja. Nie ukrywam,... ⇖ 500
Przepisy na czasie
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 538
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 463
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 440
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 384
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 368
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 338
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 323
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 239
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 221
Makowiec japoński to takie ciasto, które niby wydaje się... ⇖ 219









































