Devolay
Źródło: https://smakujejakumarty.blogspot.com/2015/06/devolay.html
Jego prawidłowa nazwa to de Volaille od nazwiska kucharza, który je wymyślił. Prawdziwy kotlet de Volaille ma jako farsz jedynie masło. Jest jednak wiele wariacji na temat tego dania. Ja osobiście najbardziej lubię z farszem pieczarkowym tak jak to zostało opisane poniżej lub z tym, którego najczęściej wykorzystuję do pierogów.Read more »
Najnowsze przepisy
Istnieją potrawy, które mimo pozornej prostoty zaskakują... ⇖ 9
Staropolski Barszcz WigilijnyBarszcz wigilijny to serce... ⇖ 18
Karp w galarecie - tradycyjny przepis Karp w galarecie -... ⇖ 10
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach... ⇖ 15
Kokosowy blok Rafaello to ekspresowy deser bez pieczenia.... ⇖ 28
Delikatne naleśniki, aromatyczny farsz z leśnych grzybów... ⇖ 24
Przepyszny, puszysty i mięciutki piernik, który zawsze... ⇖ 107
Przepisy z bloga
Prócz klasycznego wydania, czyli jedynie sparzonej i... ⇖ 271
Pasztet robię na bazie przepisu Magdy Gessler. Wychodzi... ⇖ 500
Szynka podpatrzona jakiś czas temu u Kuby Kuronia. Po... ⇖ 911
Uwielbiam takie śniadania. Ciepły i chrupiący początek... ⇖ 487
Bardzo prosty jednogarnkowy obiad czy kolacja. Nie ukrywam,... ⇖ 506
Przepisy na czasie
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 608
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 528
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 508
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 446
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 415
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 407
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 405
Makowiec japoński to takie ciasto, które niby wydaje się... ⇖ 285
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 277
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 277









































