Devolay
Źródło: https://smakujejakumarty.blogspot.com/2015/06/devolay.html
Jego prawidłowa nazwa to de Volaille od nazwiska kucharza, który je wymyślił. Prawdziwy kotlet de Volaille ma jako farsz jedynie masło. Jest jednak wiele wariacji na temat tego dania. Ja osobiście najbardziej lubię z farszem pieczarkowym tak jak to zostało opisane poniżej lub z tym, którego najczęściej wykorzystuję do pierogów.Read more »
Najnowsze przepisy
Zdarza Ci się zauważyć, że po lecie skóra wygląda na... ⇖ 11
Jesień to idealny moment na eksperymenty w kuchni –... ⇖ 11
Przepyszny placek do barszczu, który znakomicie sprawdzi... ⇖ 102
Kurczak pieczony z warzywami to pyszne i proste danie, to... ⇖ 20
Przepisy z bloga
Prócz klasycznego wydania, czyli jedynie sparzonej i... ⇖ 267
Pasztet robię na bazie przepisu Magdy Gessler. Wychodzi... ⇖ 471
Szynka podpatrzona jakiś czas temu u Kuby Kuronia. Po... ⇖ 898
Uwielbiam takie śniadania. Ciepły i chrupiący początek... ⇖ 471
Bardzo prosty jednogarnkowy obiad czy kolacja. Nie ukrywam,... ⇖ 479
Przepisy na czasie
Jeśli szukacie przepisu na wyjątkową sałatkę, która... ⇖ 2137
Drożdżówki z serem to klasyka, której się nie da nie... ⇖ 1150
Francuskie ciastka grzebyki z makiem. Szybki i prosty... ⇖ 995
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 902
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 886
Ciasta z polewą czekoladową są przepyszne! Poniżej... ⇖ 656









































