Devolay
Źródło: https://smakujejakumarty.blogspot.com/2015/06/devolay.html
Jego prawidłowa nazwa to de Volaille od nazwiska kucharza, który je wymyślił. Prawdziwy kotlet de Volaille ma jako farsz jedynie masło. Jest jednak wiele wariacji na temat tego dania. Ja osobiście najbardziej lubię z farszem pieczarkowym tak jak to zostało opisane poniżej lub z tym, którego najczęściej wykorzystuję do pierogów.Read more »
Najnowsze przepisy
Kurczak z ryżem – klasyczny, codzienny obiad, który dla... ⇖ 12
Zachwycające eklerki domoweDziś miałam ogromną ochotę... ⇖ 15
Pasta ukraińskiego kardiochirurga Amaosowa. Znalazłam na... ⇖ 13
Wybór idealnych naczyń kuchennych to inwestycja, która... ⇖ 12
Zima to od zawsze najbardziej znienawidzony przez Ciebie... ⇖ 13
Rumiane placki z gotowanych ziemniaków zawsze kojarzą mi... ⇖ 21
Pieczone pierożki z piekarnika z duża ilością farszu to... ⇖ 139
Przepyszny bezglutenowy chlebek na słodko bazuje na... ⇖ 20
Przepisy z bloga
Prócz klasycznego wydania, czyli jedynie sparzonej i... ⇖ 265
Pasztet robię na bazie przepisu Magdy Gessler. Wychodzi... ⇖ 460
Szynka podpatrzona jakiś czas temu u Kuby Kuronia. Po... ⇖ 889
Uwielbiam takie śniadania. Ciepły i chrupiący początek... ⇖ 462
Bardzo prosty jednogarnkowy obiad czy kolacja. Nie ukrywam,... ⇖ 468
Przepisy na czasie
Drożdżówki z serem to klasyka, której się nie da nie... ⇖ 1030
Francuskie ciastka grzebyki z makiem. Szybki i prosty... ⇖ 839
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 822
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 743
Dziś mam dla Was przepis na pyszną, tradycyjną surówkę... ⇖ 447
Szybkie i smaczne ciasto, znakomite na każdą okazję. Tym... ⇖ 360
Likier idealny dla wielbicieli i smakoszy kawy. Jest bardzo... ⇖ 342









































