Devolay
Źródło: https://smakujejakumarty.blogspot.com/2015/06/devolay.html
Jego prawidłowa nazwa to de Volaille od nazwiska kucharza, który je wymyślił. Prawdziwy kotlet de Volaille ma jako farsz jedynie masło. Jest jednak wiele wariacji na temat tego dania. Ja osobiście najbardziej lubię z farszem pieczarkowym tak jak to zostało opisane poniżej lub z tym, którego najczęściej wykorzystuję do pierogów.Read more »
Najnowsze przepisy
13.12.2025 Magda Ta piernikowa owsianka z piekarnika to... ⇖ 8
Karpatka to jedno z tych ciast, które od razu przywołuje... ⇖ 13
W okresie bożonarodzeniowym a w zasadzie od pierwszych dni... ⇖ 10
Wilgotne brownie w świątecznej formie Pana Ciastka. Mały... ⇖ 10
Klasyczny wigilijny farsz do pierogów z kapustą kiszoną... ⇖ 20
Tradycyjny farsz do uszek przygotowany z aromatycznych... ⇖ 22
Przepisy z bloga
Prócz klasycznego wydania, czyli jedynie sparzonej i... ⇖ 271
Pasztet robię na bazie przepisu Magdy Gessler. Wychodzi... ⇖ 501
Szynka podpatrzona jakiś czas temu u Kuby Kuronia. Po... ⇖ 912
Uwielbiam takie śniadania. Ciepły i chrupiący początek... ⇖ 489
Bardzo prosty jednogarnkowy obiad czy kolacja. Nie ukrywam,... ⇖ 508
Przepisy na czasie
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 1204
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 630
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 549
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 530
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 474
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 433
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 430
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 415
W naszym domu na Wigilii karp jest jednym z obowiązkowych... ⇖ 314









































