Devolay
Źródło: https://smakujejakumarty.blogspot.com/2015/06/devolay.html
Jego prawidłowa nazwa to de Volaille od nazwiska kucharza, który je wymyślił. Prawdziwy kotlet de Volaille ma jako farsz jedynie masło. Jest jednak wiele wariacji na temat tego dania. Ja osobiście najbardziej lubię z farszem pieczarkowym tak jak to zostało opisane poniżej lub z tym, którego najczęściej wykorzystuję do pierogów.Read more »
Najnowsze przepisy
Chrzan, choć często kojarzony z wielkanocnym stołem,... ⇖ 7
Mięso na Domowy Doner Kebab– Zdrowsza, Naturalna i Tak... ⇖ 7
To jedna z tych sałatek, które robią się niemal same.... ⇖ 19
Dieta katogeniczna - dlaczego warto ją stosować oraz... ⇖ 18
Błyskawiczna fasolka po bretońsku Szybkie, proste i... ⇖ 22
Przepisy z bloga
Prócz klasycznego wydania, czyli jedynie sparzonej i... ⇖ 265
Pasztet robię na bazie przepisu Magdy Gessler. Wychodzi... ⇖ 460
Szynka podpatrzona jakiś czas temu u Kuby Kuronia. Po... ⇖ 890
Uwielbiam takie śniadania. Ciepły i chrupiący początek... ⇖ 463
Bardzo prosty jednogarnkowy obiad czy kolacja. Nie ukrywam,... ⇖ 469
Przepisy na czasie
Jeśli szukacie przepisu na wyjątkową sałatkę, która... ⇖ 1338
Drożdżówki z serem to klasyka, której się nie da nie... ⇖ 1043
Francuskie ciastka grzebyki z makiem. Szybki i prosty... ⇖ 867
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 839
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 770
Dziś mam dla Was przepis na pyszną, tradycyjną surówkę... ⇖ 468
Szybkie i smaczne ciasto, znakomite na każdą okazję. Tym... ⇖ 392









































