Devolay
Źródło: https://smakujejakumarty.blogspot.com/2015/06/devolay.html
Jego prawidłowa nazwa to de Volaille od nazwiska kucharza, który je wymyślił. Prawdziwy kotlet de Volaille ma jako farsz jedynie masło. Jest jednak wiele wariacji na temat tego dania. Ja osobiście najbardziej lubię z farszem pieczarkowym tak jak to zostało opisane poniżej lub z tym, którego najczęściej wykorzystuję do pierogów.Read more »
Najnowsze przepisy
Życie w biegu nie musi oznaczać rezygnacji ze zdrowych... ⇖ 9
Sernik z rodzynkami to takie ciasto, które każdy zna, ale... ⇖ 6
Wiśniowa Fantazja to lekkie ciasto makowe z wiśniami i... ⇖ 12
Malinowe ciasto na biszkopcie, czyli ciasto Cud Malina jest... ⇖ 9
Przepyszne drożdżowe gofry z dodatkiem dyniowego puree :)... ⇖ 9
Przepisy z bloga
Prócz klasycznego wydania, czyli jedynie sparzonej i... ⇖ 264
Pasztet robię na bazie przepisu Magdy Gessler. Wychodzi... ⇖ 459
Szynka podpatrzona jakiś czas temu u Kuby Kuronia. Po... ⇖ 889
Uwielbiam takie śniadania. Ciepły i chrupiący początek... ⇖ 458
Bardzo prosty jednogarnkowy obiad czy kolacja. Nie ukrywam,... ⇖ 466
Przepisy na czasie
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 803
Francuskie ciastka grzebyki z makiem. Szybki i prosty... ⇖ 750
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 678
Dziś mam dla Was przepis na pyszną, tradycyjną surówkę... ⇖ 419
Szybkie i smaczne ciasto, znakomite na każdą okazję. Tym... ⇖ 329
Likier idealny dla wielbicieli i smakoszy kawy. Jest bardzo... ⇖ 319









































