Devolay
Źródło: https://smakujejakumarty.blogspot.com/2015/06/devolay.html
Jego prawidłowa nazwa to de Volaille od nazwiska kucharza, który je wymyślił. Prawdziwy kotlet de Volaille ma jako farsz jedynie masło. Jest jednak wiele wariacji na temat tego dania. Ja osobiście najbardziej lubię z farszem pieczarkowym tak jak to zostało opisane poniżej lub z tym, którego najczęściej wykorzystuję do pierogów.Read more »
Najnowsze przepisy
Kruche i aromatyczne pierogi pieczone z kapustą i grzybami... ⇖ 4
„Wiesz, co zabija dobre śniadanie? Rutyna. Kiedy rano... ⇖ 20
Placki ziemniaczane na smalcu gęsim Dziś, smalec gęsi... ⇖ 17
Pieczona pierś z indyka z przyprawami Pieczona pierś z... ⇖ 25
Co roku do świątecznego barszczyku przygotowuję zakwas z... ⇖ 116
Pasta z awokado i chili – guacamole- zdrowa, aromatyczna... ⇖ 23
Cześć! Dzisiaj pieczemy szybki skyrnik z owocami, jest... ⇖ 22
Składniki: pałki kurczaka 8 sztuk, przyprawa do drobiu... ⇖ 15
Przepisy z bloga
Prócz klasycznego wydania, czyli jedynie sparzonej i... ⇖ 267
Pasztet robię na bazie przepisu Magdy Gessler. Wychodzi... ⇖ 467
Szynka podpatrzona jakiś czas temu u Kuby Kuronia. Po... ⇖ 895
Uwielbiam takie śniadania. Ciepły i chrupiący początek... ⇖ 468
Bardzo prosty jednogarnkowy obiad czy kolacja. Nie ukrywam,... ⇖ 476
Przepisy na czasie
Jeśli szukacie przepisu na wyjątkową sałatkę, która... ⇖ 2062
Drożdżówki z serem to klasyka, której się nie da nie... ⇖ 1130
Francuskie ciastka grzebyki z makiem. Szybki i prosty... ⇖ 962
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 879
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 854
Ciasta z polewą czekoladową są przepyszne! Poniżej... ⇖ 551









































