Devolay
Źródło: https://smakujejakumarty.blogspot.com/2015/06/devolay.html
Jego prawidłowa nazwa to de Volaille od nazwiska kucharza, który je wymyślił. Prawdziwy kotlet de Volaille ma jako farsz jedynie masło. Jest jednak wiele wariacji na temat tego dania. Ja osobiście najbardziej lubię z farszem pieczarkowym tak jak to zostało opisane poniżej lub z tym, którego najczęściej wykorzystuję do pierogów.Read more »
Najnowsze przepisy
Szukasz przepisów na roślinne zupy? Mam dla Ciebie aż 12... ⇖ 3
pasta rybna Często brakuje nam czasu na przygotowanie... ⇖ 4
Rewelacyjny świąteczny przysmak do barszczyku. Taki co... ⇖ 17
Piecuchy to rewelacyjny dodatek do barszczyku na święta i... ⇖ 8
Bienenstich jest jednym z najbardziej znanych i lubianych... ⇖ 8
Ostatnio na słodki poczęstunek przygotowałam muffinki z... ⇖ 12
Przepisy z bloga
Prócz klasycznego wydania, czyli jedynie sparzonej i... ⇖ 267
Pasztet robię na bazie przepisu Magdy Gessler. Wychodzi... ⇖ 467
Szynka podpatrzona jakiś czas temu u Kuby Kuronia. Po... ⇖ 894
Uwielbiam takie śniadania. Ciepły i chrupiący początek... ⇖ 465
Bardzo prosty jednogarnkowy obiad czy kolacja. Nie ukrywam,... ⇖ 474
Przepisy na czasie
Jeśli szukacie przepisu na wyjątkową sałatkę, która... ⇖ 2014
Drożdżówki z serem to klasyka, której się nie da nie... ⇖ 1125
Francuskie ciastka grzebyki z makiem. Szybki i prosty... ⇖ 958
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 873
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 846
Dziś mam dla Was przepis na pyszną, tradycyjną surówkę... ⇖ 521









































