Devolay
Źródło: https://smakujejakumarty.blogspot.com/2015/06/devolay.html
Jego prawidłowa nazwa to de Volaille od nazwiska kucharza, który je wymyślił. Prawdziwy kotlet de Volaille ma jako farsz jedynie masło. Jest jednak wiele wariacji na temat tego dania. Ja osobiście najbardziej lubię z farszem pieczarkowym tak jak to zostało opisane poniżej lub z tym, którego najczęściej wykorzystuję do pierogów.Read more »
Najnowsze przepisy
No tak nie byłabym sobą abym nie podzieliła się z wami... ⇖ 15
Mięciutkie Paluchy Pizzowe z Ciasta na Mini Burgery –... ⇖ 13
Kurczak w miodzie i sezamie to pomysł na szybkie danie,... ⇖ 14
Prosta, a jednocześnie pełna smaku! Sałatka z jajkiem i... ⇖ 22
Jeśli tak jak ja lubisz czasem przełamać klasyczne smaki... ⇖ 26
Kajzerki zapiekane z tuńczykiem i warzywami – prosty... ⇖ 15
Chcesz, żeby pizza z domowego piekarnika miała chrupki... ⇖ 14
Latem popularność lodów świderków znacznie wzrasta,... ⇖ 12
Są takie wypieki, które potrafią poprawić humor już... ⇖ 30
Przepisy z bloga
Prócz klasycznego wydania, czyli jedynie sparzonej i... ⇖ 270
Pasztet robię na bazie przepisu Magdy Gessler. Wychodzi... ⇖ 494
Szynka podpatrzona jakiś czas temu u Kuby Kuronia. Po... ⇖ 908
Uwielbiam takie śniadania. Ciepły i chrupiący początek... ⇖ 485
Bardzo prosty jednogarnkowy obiad czy kolacja. Nie ukrywam,... ⇖ 497
Przepisy na czasie
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 520
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 456
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 387
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 369
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 353
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 311
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 294
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 238
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 212
Makowiec japoński to takie ciasto, które niby wydaje się... ⇖ 199









































