Devolay
Źródło: https://smakujejakumarty.blogspot.com/2015/06/devolay.html
Jego prawidłowa nazwa to de Volaille od nazwiska kucharza, który je wymyślił. Prawdziwy kotlet de Volaille ma jako farsz jedynie masło. Jest jednak wiele wariacji na temat tego dania. Ja osobiście najbardziej lubię z farszem pieczarkowym tak jak to zostało opisane poniżej lub z tym, którego najczęściej wykorzystuję do pierogów.Read more »
Najnowsze przepisy
Idealne danie na ciepło na imprezy, lub na obiad. Przepis... ⇖ 23
Domowe pralinki są smaczne, łatwe do zrobienia i... ⇖ 12
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 25
Buraczki z czosnkiem i majonezem – prosty przepis na... ⇖ 21
Domowa żurawina w słoikach to najlepszy dodatek do mięs,... ⇖ 12
Przepis na aromatyczną korzenną szarlotkę idealną na... ⇖ 16
Przepisy z bloga
Prócz klasycznego wydania, czyli jedynie sparzonej i... ⇖ 268
Pasztet robię na bazie przepisu Magdy Gessler. Wychodzi... ⇖ 480
Szynka podpatrzona jakiś czas temu u Kuby Kuronia. Po... ⇖ 900
Uwielbiam takie śniadania. Ciepły i chrupiący początek... ⇖ 472
Bardzo prosty jednogarnkowy obiad czy kolacja. Nie ukrywam,... ⇖ 484
Przepisy na czasie
Ciasto pijak siostry Anastazji to klasyka polskich stołów... ⇖ 62
Kebab na papierze do pieczenia Nastała moda na genialny... ⇖ 59
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu... ⇖ 56
Miękkie ciasto, aromatyczny farsz z kapusty i grzybów,... ⇖ 48
Domowy filet z indyka – zdrowa wędlina bez dodatków i w... ⇖ 44
Pyszne proste danie, do którego idealnie pasuje kasza... ⇖ 38
Pasta pieczarkowa z jajkiem Pasta pieczarkowa z jajkiem -... ⇖ 38
MINI ROGALIKI Z CIASTA FRANCUSKIEGOMam dla ciebie dzisiaj... ⇖ 36
składniki na biszkopt kakaowy:70 g mąki 25 g kakao4 jajka... ⇖ 31









































