Devolay
Źródło: https://smakujejakumarty.blogspot.com/2015/06/devolay.html
Jego prawidłowa nazwa to de Volaille od nazwiska kucharza, który je wymyślił. Prawdziwy kotlet de Volaille ma jako farsz jedynie masło. Jest jednak wiele wariacji na temat tego dania. Ja osobiście najbardziej lubię z farszem pieczarkowym tak jak to zostało opisane poniżej lub z tym, którego najczęściej wykorzystuję do pierogów.Read more »
Najnowsze przepisy
Aromatyczna papryka pieczona w oliwie to świetny dodatek... ⇖ 1
Jest coś magicznego w chwili, gdy pierwsze płatki śniegu... ⇖ 13
Tradycyjny domowy obiad z roladami z karkówki i pysznym... ⇖ 19
Przepisy z bloga
Prócz klasycznego wydania, czyli jedynie sparzonej i... ⇖ 266
Pasztet robię na bazie przepisu Magdy Gessler. Wychodzi... ⇖ 464
Szynka podpatrzona jakiś czas temu u Kuby Kuronia. Po... ⇖ 891
Uwielbiam takie śniadania. Ciepły i chrupiący początek... ⇖ 464
Bardzo prosty jednogarnkowy obiad czy kolacja. Nie ukrywam,... ⇖ 474
Przepisy na czasie
Jeśli szukacie przepisu na wyjątkową sałatkę, która... ⇖ 1927
Drożdżówki z serem to klasyka, której się nie da nie... ⇖ 1106
Francuskie ciastka grzebyki z makiem. Szybki i prosty... ⇖ 942
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 860
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 816
Dziś mam dla Was przepis na pyszną, tradycyjną surówkę... ⇖ 511









































