Devolay
Źródło: https://smakujejakumarty.blogspot.com/2015/06/devolay.html
Jego prawidłowa nazwa to de Volaille od nazwiska kucharza, który je wymyślił. Prawdziwy kotlet de Volaille ma jako farsz jedynie masło. Jest jednak wiele wariacji na temat tego dania. Ja osobiście najbardziej lubię z farszem pieczarkowym tak jak to zostało opisane poniżej lub z tym, którego najczęściej wykorzystuję do pierogów.Read more »
Najnowsze przepisy
Witajcie:) Przy sobocie zapraszam na pyszne, szybkie i... ⇖ 17
Makowiec japoński to takie ciasto, które niby wydaje się... ⇖ 109
Takiego piernika jeszcze nie piekłam. Bardzo lekki i... ⇖ 25
Zdrowa pasta sardynkowa bez majonezu Dziś bardzo ... ⇖ 24
Przepisy z bloga
Prócz klasycznego wydania, czyli jedynie sparzonej i... ⇖ 269
Pasztet robię na bazie przepisu Magdy Gessler. Wychodzi... ⇖ 489
Szynka podpatrzona jakiś czas temu u Kuby Kuronia. Po... ⇖ 908
Uwielbiam takie śniadania. Ciepły i chrupiący początek... ⇖ 483
Bardzo prosty jednogarnkowy obiad czy kolacja. Nie ukrywam,... ⇖ 494
Przepisy na czasie
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 433
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 416
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 331
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 325
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 282
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 216
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 191
Idealne danie na ciepło na imprezy, lub na obiad. Przepis... ⇖ 165
Przepyszna ryba po grecku w ekspresowej wersji dla... ⇖ 154
Ciasto Niespodzianka Markizy to elegancki, warstwowy deser,... ⇖ 140









































