Devolay
Źródło: https://smakujejakumarty.blogspot.com/2015/06/devolay.html
Jego prawidłowa nazwa to de Volaille od nazwiska kucharza, który je wymyślił. Prawdziwy kotlet de Volaille ma jako farsz jedynie masło. Jest jednak wiele wariacji na temat tego dania. Ja osobiście najbardziej lubię z farszem pieczarkowym tak jak to zostało opisane poniżej lub z tym, którego najczęściej wykorzystuję do pierogów.Read more »
Najnowsze przepisy
Tortilla z łososiem, rukolą i kremowym serkiem – szybka... ⇖ 8
Sos miodowo-musztardowy to jedna z tych kulinarnych... ⇖ 18
Aromatyczna, lekko słona, z chrupiącym słonecznikiem i... ⇖ 21
Chleb jest stałym elementem w naszej codzienności. To... ⇖ 23
Kremowe kaszotto z suszonymi borowikami i Lunch Mix od... ⇖ 24
Przepisy z bloga
Prócz klasycznego wydania, czyli jedynie sparzonej i... ⇖ 267
Pasztet robię na bazie przepisu Magdy Gessler. Wychodzi... ⇖ 469
Szynka podpatrzona jakiś czas temu u Kuby Kuronia. Po... ⇖ 897
Uwielbiam takie śniadania. Ciepły i chrupiący początek... ⇖ 470
Bardzo prosty jednogarnkowy obiad czy kolacja. Nie ukrywam,... ⇖ 478
Przepisy na czasie
Jeśli szukacie przepisu na wyjątkową sałatkę, która... ⇖ 2107
Drożdżówki z serem to klasyka, której się nie da nie... ⇖ 1146
Francuskie ciastka grzebyki z makiem. Szybki i prosty... ⇖ 989
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 889
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 873
Ciasta z polewą czekoladową są przepyszne! Poniżej... ⇖ 632









































