Devolay
Źródło: https://smakujejakumarty.blogspot.com/2015/06/devolay.html
Jego prawidłowa nazwa to de Volaille od nazwiska kucharza, który je wymyślił. Prawdziwy kotlet de Volaille ma jako farsz jedynie masło. Jest jednak wiele wariacji na temat tego dania. Ja osobiście najbardziej lubię z farszem pieczarkowym tak jak to zostało opisane poniżej lub z tym, którego najczęściej wykorzystuję do pierogów.Read more »
Najnowsze przepisy
Pyszne, kokosowe ciasto przekładane słonymi krakersami.... ⇖ 2
Aromatyczna, klarowna i pełna głębokiego smaku suszonych... ⇖ 8
Profiterole to małe ptysie z nadzieniem. Upieczone z... ⇖ 12
KROKIETY Z PIECZARKAMI I SEREMTego dania nie może... ⇖ 23
Przepisy z bloga
Prócz klasycznego wydania, czyli jedynie sparzonej i... ⇖ 277
Pasztet robię na bazie przepisu Magdy Gessler. Wychodzi... ⇖ 508
Szynka podpatrzona jakiś czas temu u Kuby Kuronia. Po... ⇖ 917
Uwielbiam takie śniadania. Ciepły i chrupiący początek... ⇖ 496
Bardzo prosty jednogarnkowy obiad czy kolacja. Nie ukrywam,... ⇖ 521
Przepisy na czasie
Prosty przepis na klasyczny drożdżowy makowiec. Przepis... ⇖ 2976
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 2135
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 1484
NAJLEPSZY PRZEPIS NA CIASTO NA PIEROŻKIBardzo lubię... ⇖ 858
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 756
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 693
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 666
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 659
Duszona pierś z indyka na kanapki Dziś zdrowa domowa... ⇖ 652









































