Devolay
Źródło: https://smakujejakumarty.blogspot.com/2015/06/devolay.html
Jego prawidłowa nazwa to de Volaille od nazwiska kucharza, który je wymyślił. Prawdziwy kotlet de Volaille ma jako farsz jedynie masło. Jest jednak wiele wariacji na temat tego dania. Ja osobiście najbardziej lubię z farszem pieczarkowym tak jak to zostało opisane poniżej lub z tym, którego najczęściej wykorzystuję do pierogów.Read more »
Najnowsze przepisy
Moje ulubione ciasto czekoladowe, tym razem z dodatkiem... ⇖ 7
Kurczak pieczony z pomarańczami – soczysty, aromatyczny... ⇖ 8
Rate this post Szynka miodowa z indyka na kanapki... ⇖ 16
Proste, pyszne ciasto budyniowe na ciasteczkach petit... ⇖ 32
Grecka kuchnia to smak lata, morza i gaju oliwnego w jednym... ⇖ 24
Wigilijne barszcze i zupy z Podkarpacia Nasz region to... ⇖ 29
Przepisy z bloga
Prócz klasycznego wydania, czyli jedynie sparzonej i... ⇖ 271
Pasztet robię na bazie przepisu Magdy Gessler. Wychodzi... ⇖ 504
Szynka podpatrzona jakiś czas temu u Kuby Kuronia. Po... ⇖ 912
Uwielbiam takie śniadania. Ciepły i chrupiący początek... ⇖ 490
Bardzo prosty jednogarnkowy obiad czy kolacja. Nie ukrywam,... ⇖ 509
Przepisy na czasie
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 1474
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 655
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 575
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 547
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 501
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 451
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 445
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 429
W naszym domu na Wigilii karp jest jednym z obowiązkowych... ⇖ 338









































