Devolay
Źródło: https://smakujejakumarty.blogspot.com/2015/06/devolay.html
Jego prawidłowa nazwa to de Volaille od nazwiska kucharza, który je wymyślił. Prawdziwy kotlet de Volaille ma jako farsz jedynie masło. Jest jednak wiele wariacji na temat tego dania. Ja osobiście najbardziej lubię z farszem pieczarkowym tak jak to zostało opisane poniżej lub z tym, którego najczęściej wykorzystuję do pierogów.Read more »
Najnowsze przepisy
Miękkie precle dworcowe – domowy przepis inspirowany... ⇖ 11
Okres jesienno-zimowy to czas, kiedy niemalże na każdym... ⇖ 11
23.12.2025 Magda Super słodkie mini babeczki z kremem... ⇖ 10
Marynata Chermoula– serce kuchni marokańskiejDzisiaj... ⇖ 11
Jeśli szukasz przepisu na chleb wiejski na drożdżach,... ⇖ 22
Takie ciasto piekła na Boże Narodzenie nasza babcia... ⇖ 15
Surówka z kiszonej kapustyz jabłkiem, porem, marchewką i... ⇖ 14
W naszym rodzinnym domu babcia Ksenia zawsze robiła torcik... ⇖ 15
Przepisy z bloga
Prócz klasycznego wydania, czyli jedynie sparzonej i... ⇖ 278
Pasztet robię na bazie przepisu Magdy Gessler. Wychodzi... ⇖ 512
Szynka podpatrzona jakiś czas temu u Kuby Kuronia. Po... ⇖ 918
Uwielbiam takie śniadania. Ciepły i chrupiący początek... ⇖ 498
Bardzo prosty jednogarnkowy obiad czy kolacja. Nie ukrywam,... ⇖ 523
Przepisy na czasie
Prosty przepis na klasyczny drożdżowy makowiec. Przepis... ⇖ 3380
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 2224
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 1591
NAJLEPSZY PRZEPIS NA CIASTO NA PIEROŻKIBardzo lubię... ⇖ 881
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 806
Duszona pierś z indyka na kanapki Dziś zdrowa domowa... ⇖ 787
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 748
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 745









































