Devolay

Jego prawidłowa nazwa to de Volaille od nazwiska kucharza, który je wymyślił. Prawdziwy kotlet de Volaille ma jako farsz jedynie masło. Jest jednak wiele wariacji na temat tego dania. Ja osobiście najbardziej lubię z farszem pieczarkowym tak jak to zostało opisane poniżej lub z tym, którego najczęściej wykorzystuję do pierogów.Read more »
Najnowsze przepisy
Ah, the holiday season! There’s nothing quite like... ⇖ 5
Oh, let me tell you about the pure joy of making churros at... ⇖ 4
Oh, let me tell you about *lasagna*! This classic Italian... ⇖ 5
Oh, strawberry shortcake—where do I even begin? This... ⇖ 5
Witam Kochani! Polecam pyszne ciacho najlepsze w sezonie na... ⇖ 9
Murzynek to ciasto, które każdy zna i raczej każdy lubi.... ⇖ 14
Prosty przepis na karkówkę, duszona na patelni. Sosik z... ⇖ 13
Przepisy z bloga
Prócz klasycznego wydania, czyli jedynie sparzonej i... ⇖ 233
Pasztet robię na bazie przepisu Magdy Gessler. Wychodzi... ⇖ 429
Szynka podpatrzona jakiś czas temu u Kuby Kuronia. Po... ⇖ 857
Uwielbiam takie śniadania. Ciepły i chrupiący początek... ⇖ 422
Bardzo prosty jednogarnkowy obiad czy kolacja. Nie ukrywam,... ⇖ 431
Przepisy na czasie
Cześć Kochani, dziś zapraszam Was na kolejny przepis z... ⇖ 2034
Zdrowsza, bo bez cukru wersja soku z aronii na zimę. W tym... ⇖ 329
Ciasto Pijak to jeden z tych wypieków, które zawsze się... ⇖ 301
Sos pomidorowy, który robię co roku. Jest rewelacyjny do... ⇖ 288
Szukasz sprawdzonego przepisu na tort na urodziny, który... ⇖ 258
Domowe kopytka to jedno z tych dań, które nigdy się nie... ⇖ 252
Rolada biszkoptowa z jabłkami jest banalnie prosta w... ⇖ 208