Devolay
Źródło: https://smakujejakumarty.blogspot.com/2015/06/devolay.html
Jego prawidłowa nazwa to de Volaille od nazwiska kucharza, który je wymyślił. Prawdziwy kotlet de Volaille ma jako farsz jedynie masło. Jest jednak wiele wariacji na temat tego dania. Ja osobiście najbardziej lubię z farszem pieczarkowym tak jak to zostało opisane poniżej lub z tym, którego najczęściej wykorzystuję do pierogów.Read more »
Najnowsze przepisy
Kapusta z grochem to pyszne i syte danie, które zachwyci... ⇖ 24
To ciasto na pierogi jest wyjątkowo miękkie, elastyczne i... ⇖ 24
Kentucky w domowej odsłonie: prosty przepis o niezwykłym... ⇖ 71
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 32
Cześć! Dzisiaj pieczemy puszyste pierniczki z polewą... ⇖ 16
Przepis na wyśmienity wafel kokosowy w wersji bez cukru.... ⇖ 20
Kapusta z grochem i suszonymi śliwkamito jedno z tych... ⇖ 12
Przepisy z bloga
Prócz klasycznego wydania, czyli jedynie sparzonej i... ⇖ 271
Pasztet robię na bazie przepisu Magdy Gessler. Wychodzi... ⇖ 501
Szynka podpatrzona jakiś czas temu u Kuby Kuronia. Po... ⇖ 912
Uwielbiam takie śniadania. Ciepły i chrupiący początek... ⇖ 489
Bardzo prosty jednogarnkowy obiad czy kolacja. Nie ukrywam,... ⇖ 507
Przepisy na czasie
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 998
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 618
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 537
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 522
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 460
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 424
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 420
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 410
W naszym domu na Wigilii karp jest jednym z obowiązkowych... ⇖ 305









































