Devolay

Jego prawidłowa nazwa to de Volaille od nazwiska kucharza, który je wymyślił. Prawdziwy kotlet de Volaille ma jako farsz jedynie masło. Jest jednak wiele wariacji na temat tego dania. Ja osobiście najbardziej lubię z farszem pieczarkowym tak jak to zostało opisane poniżej lub z tym, którego najczęściej wykorzystuję do pierogów.Read more »
Najnowsze przepisy
Idealne na jeden kęs bułeczki boa od Buchcik pomieszane... ⇖ 1
Dobry prezent to taki, który wywołuje emocje, pozostaje w... ⇖ 8
120 g makaronu Orzo100 g mrożonego groszku750 ml zimnej... ⇖ 12
Sałatkę można zrobić i zjeść samodzielnie lub z serem... ⇖ 15
Nocna Owsianka Praline Latte z NutLove(*SERIA FIT*)Ta nocna... ⇖ 24
SKŁADNIKI: FARSZ:3 - 3,5 litra opłukanych i pokrojonych... ⇖ 41
Energetyzujący Koktajl z Buraka, Marchwi i Pomarańczy ze... ⇖ 17
Nocna Orkiszanka z Kremem NutLove Nutty & Cocoa(*SERIA... ⇖ 28
Rubinowy Detoks z Buraka i Szpinaku z Chlorellą(*SERIA... ⇖ 27
Przepisy z bloga
Prócz klasycznego wydania, czyli jedynie sparzonej i... ⇖ 248
Pasztet robię na bazie przepisu Magdy Gessler. Wychodzi... ⇖ 440
Szynka podpatrzona jakiś czas temu u Kuby Kuronia. Po... ⇖ 871
Uwielbiam takie śniadania. Ciepły i chrupiący początek... ⇖ 435
Bardzo prosty jednogarnkowy obiad czy kolacja. Nie ukrywam,... ⇖ 447
Przepisy na czasie
Murzynek to takie ciasto, które piekło się u mnie w domu... ⇖ 819
Sezon na grzyby jest w pełni, w tym roku jest istne,... ⇖ 350
Sernik bez sera to taki wypiek, który potrafi naprawdę... ⇖ 310
Sernik to jedno z tych ciast, które nigdy się nie nudzą... ⇖ 255
Przepyszny domowy napój jak Pysio. Jest to rewelacyjne... ⇖ 245