Devolay
Źródło: https://smakujejakumarty.blogspot.com/2015/06/devolay.html
Jego prawidłowa nazwa to de Volaille od nazwiska kucharza, który je wymyślił. Prawdziwy kotlet de Volaille ma jako farsz jedynie masło. Jest jednak wiele wariacji na temat tego dania. Ja osobiście najbardziej lubię z farszem pieczarkowym tak jak to zostało opisane poniżej lub z tym, którego najczęściej wykorzystuję do pierogów.Read more »
Najnowsze przepisy
Karp w galarecie - tradycyjny przepis Karp w galarecie -... ⇖ 6
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach... ⇖ 7
Kokosowy blok Rafaello to ekspresowy deser bez pieczenia.... ⇖ 20
Delikatne naleśniki, aromatyczny farsz z leśnych grzybów... ⇖ 18
Przepyszny, puszysty i mięciutki piernik, który zawsze... ⇖ 64
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i... ⇖ 32
Pyszne i delikatne ciasto makowe z kremem budyniowym i... ⇖ 45
Przepisy z bloga
Prócz klasycznego wydania, czyli jedynie sparzonej i... ⇖ 271
Pasztet robię na bazie przepisu Magdy Gessler. Wychodzi... ⇖ 500
Szynka podpatrzona jakiś czas temu u Kuby Kuronia. Po... ⇖ 910
Uwielbiam takie śniadania. Ciepły i chrupiący początek... ⇖ 487
Bardzo prosty jednogarnkowy obiad czy kolacja. Nie ukrywam,... ⇖ 506
Przepisy na czasie
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 603
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 524
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 504
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 440
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 412
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 403
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 398
Makowiec japoński to takie ciasto, które niby wydaje się... ⇖ 280
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 275
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 273









































