Devolay
Źródło: https://smakujejakumarty.blogspot.com/2015/06/devolay.html
Jego prawidłowa nazwa to de Volaille od nazwiska kucharza, który je wymyślił. Prawdziwy kotlet de Volaille ma jako farsz jedynie masło. Jest jednak wiele wariacji na temat tego dania. Ja osobiście najbardziej lubię z farszem pieczarkowym tak jak to zostało opisane poniżej lub z tym, którego najczęściej wykorzystuję do pierogów.Read more »
Najnowsze przepisy
Jeśli tak jak ja lubisz czasem przełamać klasyczne smaki... ⇖ 5
Chcesz, żeby pizza z domowego piekarnika miała chrupki... ⇖ 9
Latem popularność lodów świderków znacznie wzrasta,... ⇖ 8
Są takie wypieki, które potrafią poprawić humor już... ⇖ 14
Śledzie po sułtańsku – słodko-kwaśne, z rodzynkami i... ⇖ 15
Proste, pyszne ciasto budyniowe na ciasteczkach petit... ⇖ 32
Przygotowanie idealnej cebuli do śledzi to klucz do... ⇖ 16
Polędwiczka wieprzowa to jedno z najszlachetniejszych... ⇖ 14
Przepisy z bloga
Prócz klasycznego wydania, czyli jedynie sparzonej i... ⇖ 270
Pasztet robię na bazie przepisu Magdy Gessler. Wychodzi... ⇖ 493
Szynka podpatrzona jakiś czas temu u Kuby Kuronia. Po... ⇖ 908
Uwielbiam takie śniadania. Ciepły i chrupiący początek... ⇖ 485
Bardzo prosty jednogarnkowy obiad czy kolacja. Nie ukrywam,... ⇖ 496
Przepisy na czasie
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 506
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 452
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 361
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 349
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 321
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 307
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 235
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 226
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 205
Makowiec japoński to takie ciasto, które niby wydaje się... ⇖ 192









































