Devolay
Źródło: https://smakujejakumarty.blogspot.com/2015/06/devolay.html
Jego prawidłowa nazwa to de Volaille od nazwiska kucharza, który je wymyślił. Prawdziwy kotlet de Volaille ma jako farsz jedynie masło. Jest jednak wiele wariacji na temat tego dania. Ja osobiście najbardziej lubię z farszem pieczarkowym tak jak to zostało opisane poniżej lub z tym, którego najczęściej wykorzystuję do pierogów.Read more »
Najnowsze przepisy
Sycylia słynie z wyjątkowych słodkości, a jedną z nich... ⇖ 11
[ Artykuł sponsorowany] Kuchnia Malezji i Singapuru:... ⇖ 11
Idealne danie na ciepło na imprezy, lub na obiad. Przepis... ⇖ 36
Domowe pralinki są smaczne, łatwe do zrobienia i... ⇖ 27
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 159
Buraczki z czosnkiem i majonezem – prosty przepis na... ⇖ 29
Przepisy z bloga
Prócz klasycznego wydania, czyli jedynie sparzonej i... ⇖ 268
Pasztet robię na bazie przepisu Magdy Gessler. Wychodzi... ⇖ 480
Szynka podpatrzona jakiś czas temu u Kuby Kuronia. Po... ⇖ 900
Uwielbiam takie śniadania. Ciepły i chrupiący początek... ⇖ 473
Bardzo prosty jednogarnkowy obiad czy kolacja. Nie ukrywam,... ⇖ 485
Przepisy na czasie
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 159
Idealne danie na ciepło na imprezy, lub na obiad. Przepis... ⇖ 36
Buraczki z czosnkiem i majonezem – prosty przepis na... ⇖ 29
Domowe pralinki są smaczne, łatwe do zrobienia i... ⇖ 27
Przepis na aromatyczną korzenną szarlotkę idealną na... ⇖ 20
Domowa żurawina w słoikach to najlepszy dodatek do mięs,... ⇖ 16
































