DOMOWA TORTILLA

SKŁADNIKI:• 2 szkl. maki pszennej• ok. 180 ml. goracej wody• 3 lyzki oleju• szczypta soliPRZYGOTOWANIE:Make wymieszac z sola i zalac goraca woda (taka kilka minut po zagotowaniu), dodac olej i wymieszac, nastepnie zagniatamy ciasto przez kilka minut, gotowe przykrywamy sciereczka i zostawiamy na 15 minut (zeby odpoczelo).Ciasto dzielimy na 6-7 czesci, formujemy kulki, kazda cieniutko rozw...
Najnowsze przepisy
Lasagne to jedno z najbardziej rozpoznawalnych dań kuchni... ⇖ 6
Bułeczki z twarogiem i owocami – puszyste, słodkie i... ⇖ 6
Gdy myślimy o sałacie, najczęściej wyobrażamy sobie... ⇖ 13
#WspółpracaRecenzencka #WydawnictwoAlbatrosWielu z nas... ⇖ 11
Obiad bez glutenu na bazie kaszy jaglanej, grzybów kurek... ⇖ 20
Przepisy z bloga
Mało kto wie ale najstarsza polska pizzeria działa w... ⇖ 208
Składniki :3 - 4 szt. jak najmniejszych gruszekCiasto:150... ⇖ 815
Jestem przekonany, że brownie z musem malinowym posmakuje... ⇖ 834
Składniki :250 ml śmietany do ubijania 30% lub 36% zimna7... ⇖ 853
Składniki460 g mąki pszennej1 średnie jajko1 łyżeczka... ⇖ 1137
Składniki10 g drożdży suchych (dodajemy bezpośrednio do... ⇖ 27965
Przepisy na czasie
Cześć Kochani, dziś zapraszam Was na kolejny przepis z... ⇖ 2097
Zdrowsza, bo bez cukru wersja soku z aronii na zimę. W tym... ⇖ 346
Ciasto Pijak to jeden z tych wypieków, które zawsze się... ⇖ 321
Sos pomidorowy, który robię co roku. Jest rewelacyjny do... ⇖ 314
Szukasz sprawdzonego przepisu na tort na urodziny, który... ⇖ 273
Domowe kopytka to jedno z tych dań, które nigdy się nie... ⇖ 272