Domowa włoska „ciabatta” – sprawdzony przepis
Źródło: https://lagrandepiccolacuoca.com/domowa-wloska-ciabatta/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=domowa-wloska-ciabatta
Odkrywając tajemnice włoskiej kuchni, nie sposób pominąć jednego z jej najbardziej kultowych elementów – chleba pochodzącego z Wenecji. „Ciabatta”, nasza dzisiejsza „bohaterka”, to pieczywo o klasycznej płaskiej i wydłużonej formie przypominającej obuwie, stąd jej nazwa „ciabatta” w tłumaczeniu „pantofel, klapek”. Z zewnątrz ma chrupiącą skórkę, podczas gdy w środku znajduje się miękkie i puszyste wnętrze. Ta idealna...
Najnowsze przepisy
Kompot z żurawiny z dodatkiem pomarańczy to aromatyczny,... ⇖ 22
Poznaj rybę po grecku z fantastycznie dobranymi warzywami... ⇖ 60
Dzisiaj krótko i do rzeczy.To już kolejny piernik na moim... ⇖ 27
Przepisy z bloga
Pierniczki jogurtowe to idealna propozycja dla wszystkich,... ⇖ 64
Sycylia słynie z wyjątkowych słodkości, a jedną z nich... ⇖ 69
Kiedy za oknem robi się chłodniej, nic tak nie rozgrzewa... ⇖ 83
Jeśli chcecie przenieść się na gorącą Sycylię bez... ⇖ 87
Przepisy na czasie
Prosty przepis na klasyczny drożdżowy makowiec. Przepis... ⇖ 2890
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 2116
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 1472
NAJLEPSZY PRZEPIS NA CIASTO NA PIEROŻKIBardzo lubię... ⇖ 851
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 753
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 686
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 655
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 650
Duszona pierś z indyka na kanapki Dziś zdrowa domowa... ⇖ 622








































