domowe bułki grahamki na maślance
Źródło: https://domowysmakjedzenia.pl/2019/01/17/domowe-bulki-grahamki-2/
skladniki:100 g maki razowej 400 g maki orkiszowej lub pszennej250 ml maslanki, letniej25 g drozdzy swiezych20 g masla roztopionego lub oleju1 lyzeczka cukru1 lyzeczka soli wykonanie:Drozdze dokladnie mieszamy z letnia maslanka oraz cukrem. Odstawiamy do podrosniecia. Dodajemy pozostale skladniki i wyrabiamy ciasto. Odstawiamy je do wyrosniecia (ok. 15-20 min.). Nastepnie ciasto dzielimy na 8 rown...
Najnowsze przepisy
Przepyszna, wilgotna, delikatna,makowa babka, nie tylko na... ⇖ 13
Świąteczny wieniec makowy -dlaczego ten przepis jest taki... ⇖ 12
Tarta de Santiago to pyszne ciasto z mielonych migdałów.... ⇖ 14
Przepisy z bloga
składniki na biszkopt kakaowy:70 g mąki 25 g kakao4 jajka... ⇖ 63
składniki:1 arkusz ciasta francuskiego3-4 świeże figi1-2... ⇖ 76
składniki na biszkopt czekoladowy:70 g mąki25 g kakao50 g... ⇖ 220
składniki:1 opakowanie wafli 200 g masła100 g cukru220 g... ⇖ 229
składniki na ciasto makowe na białkach:285 g białek160 g... ⇖ 411
Przepisy na czasie
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 470
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 442
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 343
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 343
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 300
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 228
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 200
Idealne danie na ciepło na imprezy, lub na obiad. Przepis... ⇖ 177
Makowiec japoński to takie ciasto, które niby wydaje się... ⇖ 174
Przepyszna ryba po grecku w ekspresowej wersji dla... ⇖ 160









































