domowe bułki grahamki na maślance
Źródło: https://domowysmakjedzenia.pl/2019/01/17/domowe-bulki-grahamki-2/
skladniki:100 g maki razowej 400 g maki orkiszowej lub pszennej250 ml maslanki, letniej25 g drozdzy swiezych20 g masla roztopionego lub oleju1 lyzeczka cukru1 lyzeczka soli wykonanie:Drozdze dokladnie mieszamy z letnia maslanka oraz cukrem. Odstawiamy do podrosniecia. Dodajemy pozostale skladniki i wyrabiamy ciasto. Odstawiamy je do wyrosniecia (ok. 15-20 min.). Nastepnie ciasto dzielimy na 8 rown...
Najnowsze przepisy
Witam Kochani! Polecam prosty sposób na pyszne paszteciki... ⇖ 17
Jeśli szukasz pomysłu na ciekawe danie z rybą w roli... ⇖ 17
Chcesz zdrowo się odżywiać, ale brakuje Ci czasu na... ⇖ 19
Przepyszne, soczyste, filety z kurczaka, słodko winne, w... ⇖ 17
Pieczone podudzia z kurczaka w aromatycznej marynacie... ⇖ 18
Pasztet z karpia z dodatkiem jeszcze kilku ryb. Jest on dla... ⇖ 20
Przepisy z bloga
składniki na biszkopt kakaowy:70 g mąki 25 g kakao4 jajka... ⇖ 65
składniki:1 arkusz ciasta francuskiego3-4 świeże figi1-2... ⇖ 78
składniki na biszkopt czekoladowy:70 g mąki25 g kakao50 g... ⇖ 221
składniki:1 opakowanie wafli 200 g masła100 g cukru220 g... ⇖ 230
składniki na ciasto makowe na białkach:285 g białek160 g... ⇖ 415
Przepisy na czasie
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 584
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 513
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 489
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 424
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 393
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 386
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 378
Makowiec japoński to takie ciasto, które niby wydaje się... ⇖ 263
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 261
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 255









































