Domowe ptysie z kremem

Dzisiaj zapraszam na chrupiące ptysie, które wypełnimy kremowym nadzieniem z bitej śmietany i mascarpone.Wytrawne ciasto parzone daje błyszczeć przyjemnie śmietankowemu, słodkiemu nadzieniu, a owoce nadają ptysiom świeżości. To deser, który jest zaskakująco prosty w przygotowaniu, a na pewno zrobi wrażenie na Waszych Najbliższych! Lista składników, sposób przygotowania i przybliżone wartości odżywcze znajdują się pod filmem. Lista składnikówCiasto 100 g...
Najnowsze przepisy
Marynowane grzybki Zapach lasu, miękki mech pod stopami i... ⇖ 7
Choć parówki długo kojarzyły się z produktami niskiej... ⇖ 11
Rydze smażone z cebulą i czosnkiem Rydze smażone z... ⇖ 15
Przepisy z bloga
Dzisiaj przychodzę do Was z bardzo prostym przepisem... ⇖ 70
Dzisiaj przychodzę do was z przepisem na bardzo prosty,... ⇖ 183
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na proste, a mimo to... ⇖ 145
Sezon na truskawki trwa w najlepsze, dlatego dzisiaj... ⇖ 117
Przepisy na czasie
Murzynek to takie ciasto, które piekło się u mnie w domu... ⇖ 760
Sezon na grzyby jest w pełni, w tym roku jest istne,... ⇖ 296
Sernik bez sera to taki wypiek, który potrafi naprawdę... ⇖ 246
Przepyszny domowy napój jak Pysio. Jest to rewelacyjne... ⇖ 181
Sernik to jedno z tych ciast, które nigdy się nie nudzą... ⇖ 176