Domowe żelki/galaretki z 2 składników (bez cukru i żelatyny)

Już Wam pisałam, że agar agar otrzymuje się z wodorostów morskich i jest zdrowszy od żelatyny oraz o wiele łatwiejszy w obsłudze .Jeśli galaretka za słabo lub za mocno stężeje to nie ma problemu, aby ją rozpuścić i dosypać agaru, ewentualnie dodali owoców/płynu.Całość ponownie zastygnie, co w przypadku żelatyny nie jest możliwe!Agar agar rozpuszcza się w temperaturze 90...
Najnowsze przepisy
Głębia smaku w tej zupie pochodzi z pieczonego kalafiora... ⇖ 6
Szybki makaron chow mein z kurczakiem i warzywami to... ⇖ 6
Składniki: recipe: pałki 4 sztuki i grubsze miejsca... ⇖ 17
Domowa woda gazowana to synonim wygody oraz doskonałego... ⇖ 13
Pieczone kasztany to smak jesieni, którego nie da się... ⇖ 18
Marynowane grzybki Zapach lasu, miękki mech pod stopami i... ⇖ 11
Choć parówki długo kojarzyły się z produktami niskiej... ⇖ 14
Przepisy z bloga
Placuszki twarogowe z cynamonem to doskonała propozycja... ⇖ 30
Muffinki kakaowe z kremem pistacjowymto idealne słodkości... ⇖ 12
Deser Oreo z serkiem mascarpone, galaretką i owocami jest... ⇖ 138
Sezon na rabarbar trwa od kwietnia do czerwca. To dobry... ⇖ 298
Przepisy na czasie
Murzynek to takie ciasto, które piekło się u mnie w domu... ⇖ 762
Sezon na grzyby jest w pełni, w tym roku jest istne,... ⇖ 299
Sernik bez sera to taki wypiek, który potrafi naprawdę... ⇖ 248
Przepyszny domowy napój jak Pysio. Jest to rewelacyjne... ⇖ 184
Sernik to jedno z tych ciast, które nigdy się nie nudzą... ⇖ 178