Domowy chleb na drożdżach bez wyrabiania
Źródło: https://slodkiblog.pl/domowy-chleb-na-drozdzach-bez-wyrabiania/
Przepis na ten chleb spodoba się wszystkim, którzy nie mają dużo czasu. Chleb robi się wieczorem, a przez noc ciasto rośnie w lodówce. Ilość pracy i zaangażowania w tym przepisie jest zredukowana do minimum, a chlebek wychodzi naprawdę pyszny, chrupiący i dobrze wyrośnięty. Czas przygotowania: 20 min Czas oczekiwania: cała noc Czas pieczenia: 40 min Składniki: (na dwa średnie chlebki) 500 g mąki chlebowej pszennej typ 720 (3 szklanki) + ok. kilka łyżek do podsypywania 10...
Najnowsze przepisy
Domowy zakwas z buraków to podstawa pysznego barszczu, ale... ⇖ 3
Błyskawiczny piernik z polewą czekoladową Błyskawiczny... ⇖ 8
Mięciutki, wilgotny, po prostu rozpływa się w ustach.... ⇖ 20
Wino to nie tylko szlachetny trunek do degustacji, ale i... ⇖ 14
Miodownik z kremem budyniowym to jedno z tych tradycyjnych... ⇖ 28
Przepisy z bloga
Szarlotka zawijana to pyszna i efektowna wariacja na temat... ⇖ 51
Przepis na pyszne drożdżowe bułeczki zawijane z domowym... ⇖ 213
Przepis na sezonowe ciasto z rabarbarem urozmaicone... ⇖ 202
Przepis na efektowne wiosenne ciasto pełne rabarbaru. W... ⇖ 210
Przepis na kremowy sernik na zimno o niezwykle modnym... ⇖ 242
Wielkanocna babka o intensywnym czekoladowym smaku. Dzięki... ⇖ 197
Przepisy na czasie
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 557
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 474
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 470
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 393
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 373
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 371
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 359
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 245
Makowiec japoński to takie ciasto, które niby wydaje się... ⇖ 234
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 233









































