Najnowsze przepisy
Olej z rokitnika to jeden z tych produktów naturalnych,... ⇖ 13
Nie ma nic bardziej satysfakcjonującego niż domowy chleb... ⇖ 14
Szukacie pomysłu na szybką, a jednocześnie oryginalną w... ⇖ 18
Poszukujecie pomysłu na szybkie i efektowne przekąski na... ⇖ 14
Latem często mam ochotę na warzywne, bardziej kolorowe i... ⇖ 17
Jak tylko pojawiają się przepyszne czerwone papryki, a... ⇖ 16
W smaku rewelacja, są wilgotne, puszyste i pełne jagód.... ⇖ 27
Domowy chleb pszenny

Nie ma nic bardziej satysfakcjonującego niż domowy chleb – chrupiący z wierzchu, sprężysty w środku, pachnący głęboką fermentacją i prażonym zbożem. Tym razem przygotowałam bochen z ekologicznej mąki pszennej typu 1100 Demeter, wykorzystując zakwas orkiszowy (można też żytni) – zgodnie z wcześniejszymi metodami, które znacie już z mojego bloga.To wypiek, który łączy tradycyjne podejście do pieczenia z najwyższej jakości składnikami. Ma zwartą, ale lekką...
Przepisy z bloga
Nie ma nic bardziej satysfakcjonującego niż domowy chleb... ⇖ 14
Są takie dania, do których wraca się z przyjemnością.... ⇖ 47
Ciasteczka brownie zobaczyłam na bloguKulinarne inspiracje... ⇖ 51
Warzywny gulasz z przyprawą pancz puren. Pancz puren to... ⇖ 43
Białkowe placki z komosy ryżowej z dodatkiem białka ze... ⇖ 53
Biryani to danie z kuchni indyjskiej. To pyszne soczyste... ⇖ 42
To jeden z najlepszych chlebów orkiszowych jakie jadłam.... ⇖ 66
Sos kreolski salsa criollato popularny dodatek w Argentynie... ⇖ 129
SKŁADNIKI:100 g brązowego cukru90 g masła1 łyżka pasty... ⇖ 68
Sałatka z grillowaną piersią kurczaka zamarynowaną w... ⇖ 77
Delikatne risotto, soczyste kawałki łososia, świeże... ⇖ 76
Przepisy na czasie
Poniżej stary, wypraktykowany w naszej rodzinie od lat... ⇖ 1604
Te ogórki wychodzą niezwykle łagodne w smaku i naprawdę... ⇖ 811
Wprowadzenie do Pasztecików z mięsem i sosem czosnkowym... ⇖ 799
Bób w zupełnie innej odsłonie, ze świeżymi warzywami... ⇖ 538
Gorące kanapki z blachy przygotowuje się bardzo szybko i... ⇖ 445
Uwielbiam agrest, a w tym roku obrodził bardzo, więc... ⇖ 379