Domowy chleb pszenny

Nie ma nic bardziej satysfakcjonującego niż domowy chleb – chrupiący z wierzchu, sprężysty w środku, pachnący głęboką fermentacją i prażonym zbożem. Tym razem przygotowałam bochen z ekologicznej mąki pszennej typu 1100 Demeter, wykorzystując zakwas orkiszowy (można też żytni) – zgodnie z wcześniejszymi metodami, które znacie już z mojego bloga.To wypiek, który łączy tradycyjne podejście do pieczenia z najwyższej jakości składnikami. Ma zwartą, ale lekką...
Najnowsze przepisy
Cukinia – dla jednych warzywna królowa lata, dla innych... ⇖ 3
Oh my goodness, let me tell you about these raspberry... ⇖ 16
Hey there! Let me tell you, quick pickled red onions are an... ⇖ 14
Oh my gosh, let me tell you about these cinnamon sugar... ⇖ 12
There’s nothing quite like starting your day with a... ⇖ 12
Przepisy z bloga
Domowe najlepsze! Wiadomo.Lody wiśniowo-bananowe z 2... ⇖ 37
Sałatka z pomidorów i truskawek – słodko-wytrawne... ⇖ 39
Topfenknödel to knedle z kuchni austriackiejw mojej wersji... ⇖ 52
Sałatka z radicchio, śliwkami i halloumi – kontrast,... ⇖ 60
Jeśli szukasz prostego, ale wyjątkowego przepisu na lato... ⇖ 76
Nie ma nic bardziej satysfakcjonującego niż domowy chleb... ⇖ 96
Są takie dania, do których wraca się z przyjemnością.... ⇖ 92
Ciasteczka brownie zobaczyłam na bloguKulinarne inspiracje... ⇖ 92
Przepisy na czasie
Zdrowsza, bo bez cukru wersja soku z aronii na zimę. W tym... ⇖ 209
Ciasto Pijak to jeden z tych wypieków, które zawsze się... ⇖ 144
Rolada biszkoptowa z jabłkami jest banalnie prosta w... ⇖ 129
Sos pomidorowy, który robię co roku. Jest rewelacyjny do... ⇖ 115
Szukasz sprawdzonego przepisu na tort na urodziny, który... ⇖ 106
Domowe kopytka to jedno z tych dań, które nigdy się nie... ⇖ 103
Ciasto Orzechowa Krówka to pyszne ciasto z kajmakiem i... ⇖ 81