Domowy chleb z chrupiącą skórką na maślance

Składniki:(szklanka 250 ml, wielkość naczynia do pieczenia 5 l)Mąka pszenna 500 g ( użyłam typ 650)Mąka żytnia 300 g ( użyłam typ 720)Maślanka 2 szklanki ( 500 ml)Woda letnia 70 mlDrożdże świeże 30 gMiód łyżeczkaSól dwie łyżeczkiMaślankę, drożdże oraz miód podgrzać lekko w rondelku do rozpuszczenia miodu. ( maksymalnie do temperatury 35 stopni). Do dużej miski wsypać...
Najnowsze przepisy
Jeśli właśnie rozpoczynasz swoją przygodę z dietą... ⇖ 11
Makaron z kurczakiem i pesto paprykowym – szybki obiad... ⇖ 15
Mus gruszkowy z kardamonem to prosty i aromatyczny sposób... ⇖ 14
Pyszne i mięciutkie, idealne na śniadanie. Można jeść... ⇖ 24
Znakomity syrop, który stosuje cała nasza rodzina w... ⇖ 96
Ciasto Szampańskie to jeden z tych deserów, które od... ⇖ 21
Przepisy z bloga
Składniki: Subskrybuj Udostępnij Skomentuj Zostaw... ⇖ 224
Składniki:(porcja na 12-14 sztuk)Muszle makaronowe 12-14... ⇖ 349
Składniki: Subskrybuj Udostępnij Skomentuj Zostaw... ⇖ 363
Składniki:#stripsy #stripsykfc #kurczakizkfcfilet z... ⇖ 258
Przepisy na czasie
Cześć Kochani, dziś zapraszam Was na kolejny przepis z... ⇖ 2124
Zdrowsza, bo bez cukru wersja soku z aronii na zimę. W tym... ⇖ 352
Ciasto Pijak to jeden z tych wypieków, które zawsze się... ⇖ 326
Sos pomidorowy, który robię co roku. Jest rewelacyjny do... ⇖ 324
Szukasz sprawdzonego przepisu na tort na urodziny, który... ⇖ 281
Domowe kopytka to jedno z tych dań, które nigdy się nie... ⇖ 276