domowy sękacz

[Głosów:1 Średnia:5/5] składniki:120 g mąki orkiszowej lub pszennej80 g mąki ziemniaczanej6 jajek (białka oddzielone od żółtek)50 g migdałów zmielonych220 g cukru250 g masła w temperaturze pokojowej1 łyżeczka proszku do pieczenia1 łyżka rumu wykonanie:Masło miksujemy z cukrem na puszystą masą. Dodajemy stopniowo żółtka, cały czas miksując. Następnie dodajemy...
Najnowsze przepisy
Dziś pomysł na panierowane polędwiczki z kurczaka w... ⇖ 16
Kotlety schabowe moczone w mleku i cebuli wychodzą... ⇖ 171
Chrupiący kurczak po azjatycku z kolorowymi warzywami i... ⇖ 21
Przepisy z bloga
składniki:1 arkusz ciasta francuskiego3-4 świeże figi1-2... ⇖ 40
składniki na biszkopt czekoladowy:70 g mąki25 g kakao50 g... ⇖ 160
składniki:1 opakowanie wafli 200 g masła100 g cukru220 g... ⇖ 199
składniki na ciasto makowe na białkach:285 g białek160 g... ⇖ 372
składniki na biszkopt:70 g mąki25 g kakao4 jajka (białka... ⇖ 176
Przepisy na czasie
Murzynek to takie ciasto, które piekło się u mnie w domu... ⇖ 784
Sezon na grzyby jest w pełni, w tym roku jest istne,... ⇖ 324
Sernik bez sera to taki wypiek, który potrafi naprawdę... ⇖ 279
Sernik to jedno z tych ciast, które nigdy się nie nudzą... ⇖ 209
Przepyszny domowy napój jak Pysio. Jest to rewelacyjne... ⇖ 204