Najnowsze przepisy
W zasadzie krótko i na temat. Tak będzie i tym razem. Nie... ⇖ 10
Szklanka kaszy jęczmiennej pęczak (250 ml) waży około... ⇖ 15
Naranjilla, znana również jako Solanum quitoense, to... ⇖ 30
Składniki: boczek wieprzowy bez kości i skóry 1,5... ⇖ 25
Delikatne ale pyszne mięso idealne dla każdego? Te wymogi... ⇖ 30
Doppin chocolate

Zasadniczo, sos czekoladowy kojarzy nam się z polewą do lodów ale w regionie Appalachów sos jest dodawany do dań wytrawnych. Najczęściej z podsmażoną kiełbasą i pieczywem w postaci małych okrągłych ciastek. Ja zrobiłem polską wersję i kiełbasę podsmażyłem, a jakże, z cebulą, a jako pieczywa użyłem chleba.Nie jest jasne, jak w regionie Appalachów wymyślono sos czekoladowy. Jedni uważają, że to wpływ hiszpańskiej Luizjany, a konkretnie szlaku handlowego, który z...
Przepisy z bloga
Ostrzejsza wersja aglio olio, bo z dodatkiem papryczki... ⇖ 59
Kolejny wpis z cyklu smutne jedzenie w pracy , czyli... ⇖ 46
Z rukolą to jest tak, jak z sokiem malinowym. Tak jak ten... ⇖ 72
Kończy się sezon na brukselkę. Ja swoją wyhaczyłem po... ⇖ 82
Jednogarnkowe danie francuskie, o którym pisze nawet w... ⇖ 59
Lecąc jeszcze na fali ostatniego wyjazdu i wspomnień II... ⇖ 76
Przepisy na czasie
Ta sałatka to najlepsza sałatka porowa, jaką jadłam! Z... ⇖ 3349
Na wielkanocnym stole nie może zabraknąć czegoś... ⇖ 1826
Jajka w sosie francuskim to nie tylko smakowita, ale i... ⇖ 1239
Polecam Wam dziś pyszną sałatkę jajeczno-szynkową z... ⇖ 1236
Cytrynowiec to ciasto, które nie tylko zachwyca smakiem,... ⇖ 1104
Babka to jedno z tych ciast, które idealnie sprawdza się... ⇖ 937
Pofalowany sernik na ciemnym spodzie Dziś najłatwiejszy... ⇖ 767
Wielkanocne kurczaczki to super pomysł na pyszną... ⇖ 726
Szynki w galarecie Tradycyjna sałatka jarzynowa zawinięta... ⇖ 625
Jeśli szukasz prostego, ale efektownego ciasta, które na... ⇖ 608