Dorsz w panierce curry

Bardzo lubię polędwicę z dorsza i najczęściej przyrządzam ją sute. Dziś postanowiłam przygotować prostą i aromatyczną panierkę, która okazała się idealnym dopełnieniem delikatnej ryby. Czasami mały dodatek potrafi całkowicie odmienić proste dania. Dorsz przygotowany w ten sposób będzie idealnie soczysty w środku i nie rozpadnie się na patelni podczas smażenia.Potrzebne składniki- 2 polędwice z dorsza (2 x 170 g)- 4 łyżki mąki- 2 łyżeczki przyprawy curry- 1 jajko-...
Najnowsze przepisy
Klasyk do kanapek i obiadu: cienkie plasterki ogórka +... ⇖ 18
Sos pomidorowy, który robię co roku. Jest rewelacyjny do... ⇖ 34
Ciasto Pijak to jeden z tych wypieków, które zawsze się... ⇖ 85
Przepisy z bloga
Pesto to wszechstronny dodatek do makaronów, sałatek, ryb... ⇖ 49
Dawno nie jadłam klasycznych placków ziemniaczanych, ale... ⇖ 63
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale... ⇖ 73
Przepis na pulpeciki z piersi indyka w sosie kurkowym na... ⇖ 98
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem... ⇖ 85
Domowa mleczna kanapka to deser, który skradł serca... ⇖ 157
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze... ⇖ 104
Przepisy na czasie
Zdrowsza, bo bez cukru wersja soku z aronii na zimę. W tym... ⇖ 196
Rolada biszkoptowa z jabłkami jest banalnie prosta w... ⇖ 117
Ciasto Pijak to jeden z tych wypieków, które zawsze się... ⇖ 85
Szukasz sprawdzonego przepisu na tort na urodziny, który... ⇖ 83
Ciasto Orzechowa Krówka to pyszne ciasto z kajmakiem i... ⇖ 70