Dorsz zapiekany z ziemniakami, cebulą i oliwkami - Bacalhau à Gomes de Sá
Źródło: http://www.staregary.pl/2020/02/dorsz-zapiekany-z-ziemniakami-cebula-i.html
Dzisiaj przepis na portugalskiego dorsza. Bacalhau à Gomes de Sá to zapiekanka z dorsza ziemniaków, jajek, oliwek, oliwy z oliwek i cebuli. Tak przygotowana ryba to specjalność portugalskiego miasta Porto.Nazwa potrawy pochodzi od nazwiska twórcy przepisu.Oryginalnie używa się solonego dorsza, którego należy moczyć przynajmniej przez 24 godziny. Ja użyłam filetów mrożonego...
Najnowsze przepisy
Są takie smaki, które całkowicie wykraczają poza swoje... ⇖ 18
Piernik krakowski to klasyczne, domowe ciasto o głębokim... ⇖ 17
Kurczak w sosie mascarpone z białym winem.Ten przepis to... ⇖ 12
Jedne z moich ulubionych ciasteczek z lukrem i kremem... ⇖ 22
Nasze krokiety to idealny dodatek dobarszczu wigilijnegolub... ⇖ 25
Szyszki czekoladowe to przepyszny, słodki deser, idealny... ⇖ 29
Przepisy z bloga
Zostały Wam resztki ugotowanych ziemniaków, trochę... ⇖ 594
Dzisiaj przepis na kurczaka z delikatnym, cytrynowym sosem.... ⇖ 532
Przepis na ten chleb znalazłam u Doroty na jej blogu... ⇖ 528
Przepis na ten chleb znalazłam u Doroty na jej blogu... ⇖ 721
Dzisiaj przepis na kurczaka z delikatnym, cytrynowym sosem.... ⇖ 676
Zostały Wam resztki ugotowanych ziemniaków, trochę... ⇖ 748
Przepisy na czasie
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 1603
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 664
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 585
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 558
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 512
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 464
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 463
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 436
W naszym domu na Wigilii karp jest jednym z obowiązkowych... ⇖ 358









































