Dorsz zapiekany z ziemniakami, cebulą i oliwkami - Bacalhau à Gomes de Sá
Źródło: http://www.staregary.pl/2020/02/dorsz-zapiekany-z-ziemniakami-cebula-i.html
Dzisiaj przepis na portugalskiego dorsza. Bacalhau à Gomes de Sá to zapiekanka z dorsza ziemniaków, jajek, oliwek, oliwy z oliwek i cebuli. Tak przygotowana ryba to specjalność portugalskiego miasta Porto.Nazwa potrawy pochodzi od nazwiska twórcy przepisu.Oryginalnie używa się solonego dorsza, którego należy moczyć przynajmniej przez 24 godziny. Ja użyłam filetów mrożonego...
Najnowsze przepisy
Jest coś magicznego w chwili, gdy pierwsze płatki śniegu... ⇖ 11
Tradycyjny domowy obiad z roladami z karkówki i pysznym... ⇖ 13
To ciasto pachnie moim dzieciństwem! W domu zawsze robiło... ⇖ 27
Grzybowa to jedna z moich ulubionych zup, która zawsze... ⇖ 17
Seromakowiec - wersja uproszczonaSeromakowiec - prosty... ⇖ 23
Przepisy z bloga
Zostały Wam resztki ugotowanych ziemniaków, trochę... ⇖ 586
Dzisiaj przepis na kurczaka z delikatnym, cytrynowym sosem.... ⇖ 521
Przepis na ten chleb znalazłam u Doroty na jej blogu... ⇖ 520
Przepis na ten chleb znalazłam u Doroty na jej blogu... ⇖ 717
Dzisiaj przepis na kurczaka z delikatnym, cytrynowym sosem.... ⇖ 656
Zostały Wam resztki ugotowanych ziemniaków, trochę... ⇖ 720
Przepisy na czasie
Jeśli szukacie przepisu na wyjątkową sałatkę, która... ⇖ 1924
Drożdżówki z serem to klasyka, której się nie da nie... ⇖ 1104
Francuskie ciastka grzebyki z makiem. Szybki i prosty... ⇖ 942
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 860
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 816
Dziś mam dla Was przepis na pyszną, tradycyjną surówkę... ⇖ 510









































