Dorsz zapiekany z ziemniakami, cebulą i oliwkami - Bacalhau à Gomes de Sá
Źródło: http://www.staregary.pl/2020/02/dorsz-zapiekany-z-ziemniakami-cebula-i.html
Dzisiaj przepis na portugalskiego dorsza. Bacalhau à Gomes de Sá to zapiekanka z dorsza ziemniaków, jajek, oliwek, oliwy z oliwek i cebuli. Tak przygotowana ryba to specjalność portugalskiego miasta Porto.Nazwa potrawy pochodzi od nazwiska twórcy przepisu.Oryginalnie używa się solonego dorsza, którego należy moczyć przynajmniej przez 24 godziny. Ja użyłam filetów mrożonego...
Najnowsze przepisy
Pulled beef, który robi efekt „food trucka” w domowej... ⇖ 0
Barszcz czerwony z uszkami Wigilijny barszcz czerwony od... ⇖ 15
Pierś z indyka duszona to doskonały pomysł na smaczny i... ⇖ 20
Cześć! Ostatnio naszła mnie ochota na rafaello, ale że... ⇖ 24
Prosty przepis na klasyczny drożdżowy makowiec. Przepis... ⇖ 23
Przepisy z bloga
Zostały Wam resztki ugotowanych ziemniaków, trochę... ⇖ 596
Dzisiaj przepis na kurczaka z delikatnym, cytrynowym sosem.... ⇖ 532
Przepis na ten chleb znalazłam u Doroty na jej blogu... ⇖ 528
Przepis na ten chleb znalazłam u Doroty na jej blogu... ⇖ 722
Dzisiaj przepis na kurczaka z delikatnym, cytrynowym sosem.... ⇖ 676
Zostały Wam resztki ugotowanych ziemniaków, trochę... ⇖ 750
Przepisy na czasie
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 1682
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 933
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 681
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 594
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 571
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 534
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 470
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 470
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 441









































