Dorsz zapiekany z ziemniakami, cebulą i oliwkami - Bacalhau à Gomes de Sá

Dzisiaj przepis na portugalskiego dorsza. Bacalhau à Gomes de Sá to zapiekanka z dorsza ziemniaków, jajek, oliwek, oliwy z oliwek i cebuli. Tak przygotowana ryba to specjalność portugalskiego miasta Porto.Nazwa potrawy pochodzi od nazwiska twórcy przepisu.Oryginalnie używa się solonego dorsza, którego należy moczyć przynajmniej przez 24 godziny. Ja użyłam filetów mrożonego...
Najnowsze przepisy
Kluski ziemniaczane z mięsem to jedno z tych dań, które... ⇖ 11
Quesadilla z kurczakiem i salsą paprykową Historia i... ⇖ 11
Moja babcia miała zwyczaj codziennie zjadać jedno jabłko... ⇖ 16
Oh, let me tell you about the magic of sweet potato... ⇖ 22
Let me tell you, caprese stuffed chicken breast is one of... ⇖ 14
Przepisy z bloga
Przepis na ten chleb znalazłam u Doroty na jej blogu... ⇖ 678
Przepis na ten chleb znalazłam u Doroty na jej blogu... ⇖ 474
Dzisiaj przepis na kurczaka z delikatnym, cytrynowym sosem.... ⇖ 622
Dzisiaj przepis na kurczaka z delikatnym, cytrynowym sosem.... ⇖ 485
Zostały Wam resztki ugotowanych ziemniaków, trochę... ⇖ 690
Zostały Wam resztki ugotowanych ziemniaków, trochę... ⇖ 552
Przepisy na czasie
Cześć Kochani, dziś zapraszam Was na kolejny przepis z... ⇖ 2073
Zdrowsza, bo bez cukru wersja soku z aronii na zimę. W tym... ⇖ 342
Ciasto Pijak to jeden z tych wypieków, które zawsze się... ⇖ 312
Sos pomidorowy, który robię co roku. Jest rewelacyjny do... ⇖ 300
Szukasz sprawdzonego przepisu na tort na urodziny, który... ⇖ 270
Domowe kopytka to jedno z tych dań, które nigdy się nie... ⇖ 261