Dorsz zapiekany z ziemniakami, cebulą i oliwkami - Bacalhau à Gomes de Sá
Źródło: http://www.staregary.pl/2020/02/dorsz-zapiekany-z-ziemniakami-cebula-i.html
Dzisiaj przepis na portugalskiego dorsza. Bacalhau à Gomes de Sá to zapiekanka z dorsza ziemniaków, jajek, oliwek, oliwy z oliwek i cebuli. Tak przygotowana ryba to specjalność portugalskiego miasta Porto.Nazwa potrawy pochodzi od nazwiska twórcy przepisu.Oryginalnie używa się solonego dorsza, którego należy moczyć przynajmniej przez 24 godziny. Ja użyłam filetów mrożonego...
Najnowsze przepisy
Sprawdzony przepis na ciasto, który wykorzystuje od wielu... ⇖ 7
Kutia wigilijna z pszenicy, maku i miodu – słodkie,... ⇖ 8
Szynka gotowana w herbacie to wyjątkowy domowy sposób na... ⇖ 18
Karp smażony w głębokim tłuszczu, polany masełkiem,... ⇖ 58
Przepisy z bloga
Zostały Wam resztki ugotowanych ziemniaków, trochę... ⇖ 600
Dzisiaj przepis na kurczaka z delikatnym, cytrynowym sosem.... ⇖ 534
Przepis na ten chleb znalazłam u Doroty na jej blogu... ⇖ 528
Przepis na ten chleb znalazłam u Doroty na jej blogu... ⇖ 724
Dzisiaj przepis na kurczaka z delikatnym, cytrynowym sosem.... ⇖ 678
Zostały Wam resztki ugotowanych ziemniaków, trochę... ⇖ 757
Przepisy na czasie
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 1909
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 1313
NAJLEPSZY PRZEPIS NA CIASTO NA PIEROŻKIBardzo lubię... ⇖ 764
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 710
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 622
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 622
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 587
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 508
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 495









































