Dorsz zapiekany z ziemniakami, cebulą i oliwkami - Bacalhau à Gomes de Sá
Źródło: http://www.staregary.pl/2020/02/dorsz-zapiekany-z-ziemniakami-cebula-i.html
Dzisiaj przepis na portugalskiego dorsza. Bacalhau à Gomes de Sá to zapiekanka z dorsza ziemniaków, jajek, oliwek, oliwy z oliwek i cebuli. Tak przygotowana ryba to specjalność portugalskiego miasta Porto.Nazwa potrawy pochodzi od nazwiska twórcy przepisu.Oryginalnie używa się solonego dorsza, którego należy moczyć przynajmniej przez 24 godziny. Ja użyłam filetów mrożonego...
Najnowsze przepisy
Curry z kurczakiem i szpinakiem to prosty, szybki i bardzo... ⇖ 23
Spaghetti Aglio Olio w 10 Minut – Sekretny Trik na... ⇖ 17
Przepisy z bloga
Zostały Wam resztki ugotowanych ziemniaków, trochę... ⇖ 583
Dzisiaj przepis na kurczaka z delikatnym, cytrynowym sosem.... ⇖ 518
Przepis na ten chleb znalazłam u Doroty na jej blogu... ⇖ 517
Przepis na ten chleb znalazłam u Doroty na jej blogu... ⇖ 713
Dzisiaj przepis na kurczaka z delikatnym, cytrynowym sosem.... ⇖ 654
Zostały Wam resztki ugotowanych ziemniaków, trochę... ⇖ 716
Przepisy na czasie
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 796
Francuskie ciastka grzebyki z makiem. Szybki i prosty... ⇖ 722
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 672
Dziś mam dla Was przepis na pyszną, tradycyjną surówkę... ⇖ 406
Szybkie i smaczne ciasto, znakomite na każdą okazję. Tym... ⇖ 323
Likier idealny dla wielbicieli i smakoszy kawy. Jest bardzo... ⇖ 312









































