Dorsz zapiekany z ziemniakami, cebulą i oliwkami - Bacalhau à Gomes de Sá
Źródło: http://www.staregary.pl/2020/02/dorsz-zapiekany-z-ziemniakami-cebula-i.html
Dzisiaj przepis na portugalskiego dorsza. Bacalhau à Gomes de Sá to zapiekanka z dorsza ziemniaków, jajek, oliwek, oliwy z oliwek i cebuli. Tak przygotowana ryba to specjalność portugalskiego miasta Porto.Nazwa potrawy pochodzi od nazwiska twórcy przepisu.Oryginalnie używa się solonego dorsza, którego należy moczyć przynajmniej przez 24 godziny. Ja użyłam filetów mrożonego...
Najnowsze przepisy
Danie, które lubię jeść na obiad - makaron w wersji... ⇖ 10
Wprowadzenie – smak dzieciństwa z twistem Wielkanocne... ⇖ 11
Thanksgiving is one of my absolute favorite times of the... ⇖ 20
Thanksgiving is all about gathering around the table and... ⇖ 14
Thanksgiving is such a magical time, isn’t it? I can... ⇖ 12
Thanksgiving is truly one of my favorite times of the year!... ⇖ 12
Ah, Thanksgiving! It’s that magical time of year when the... ⇖ 16
Oh, let me tell you, there’s something just magical about... ⇖ 20
Przepisy z bloga
Przepis na ten chleb znalazłam u Doroty na jej blogu... ⇖ 697
Przepis na ten chleb znalazłam u Doroty na jej blogu... ⇖ 502
Dzisiaj przepis na kurczaka z delikatnym, cytrynowym sosem.... ⇖ 640
Dzisiaj przepis na kurczaka z delikatnym, cytrynowym sosem.... ⇖ 501
Zostały Wam resztki ugotowanych ziemniaków, trochę... ⇖ 705
Zostały Wam resztki ugotowanych ziemniaków, trochę... ⇖ 573
Przepisy na czasie
Murzynek to takie ciasto, które piekło się u mnie w domu... ⇖ 846
Przysmak Sułtana to jedno z tych ciast, które wygląda... ⇖ 399
Sezon na grzyby jest w pełni, w tym roku jest istne,... ⇖ 371
Sernik bez sera to taki wypiek, który potrafi naprawdę... ⇖ 358
Sernik to jedno z tych ciast, które nigdy się nie nudzą... ⇖ 293









































