Dorsz zapiekany z ziemniakami, cebulą i oliwkami - Bacalhau à Gomes de Sá
Źródło: http://www.staregary.pl/2020/02/dorsz-zapiekany-z-ziemniakami-cebula-i.html
Dzisiaj przepis na portugalskiego dorsza. Bacalhau à Gomes de Sá to zapiekanka z dorsza ziemniaków, jajek, oliwek, oliwy z oliwek i cebuli. Tak przygotowana ryba to specjalność portugalskiego miasta Porto.Nazwa potrawy pochodzi od nazwiska twórcy przepisu.Oryginalnie używa się solonego dorsza, którego należy moczyć przynajmniej przez 24 godziny. Ja użyłam filetów mrożonego...
Najnowsze przepisy
Stary, sprawdzony przepis na kokosanki w polewie! Kokosanki... ⇖ 8
Dziś przepis na nietypowe buraczki .Buraczki po ukraińsku... ⇖ 17
Kiedy przygotowuję lekki deser z jabłek z cynamonem, od... ⇖ 15
Ciasto Niespodzianka Markizy to elegancki, warstwowy deser,... ⇖ 88
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 21
Kotlety mielone z brokułem to proste, szybkie i wyjątkowo... ⇖ 22
Przepisy z bloga
Zostały Wam resztki ugotowanych ziemniaków, trochę... ⇖ 591
Dzisiaj przepis na kurczaka z delikatnym, cytrynowym sosem.... ⇖ 528
Przepis na ten chleb znalazłam u Doroty na jej blogu... ⇖ 524
Przepis na ten chleb znalazłam u Doroty na jej blogu... ⇖ 719
Dzisiaj przepis na kurczaka z delikatnym, cytrynowym sosem.... ⇖ 668
Zostały Wam resztki ugotowanych ziemniaków, trochę... ⇖ 737
Przepisy na czasie
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 413
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 313
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 303
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 254
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 198
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 180
Idealne danie na ciepło na imprezy, lub na obiad. Przepis... ⇖ 157
Przepyszna ryba po grecku w ekspresowej wersji dla... ⇖ 134









































