DROŻDŻOWE PRZYTULONE ŚLIMAKI Z KOKOSEM

Te pyszne drożdżowe ślimaczki upiekłam metodą tangzhong, o której już wielokrotnie wspominałam. Właściwie wszystkie słodkie wypieki piekę ostatnio w ten sposób. Ta japońska metoda polega na przygotowaniuwstępnie gęstej pasty (tzw. zasmażki wodnej) z mąki i wody (lub mleka) w proporcji 1:5, który po wystudzeniu do temperatury pokojowej dodajemy do naszego właściwego ciasta drożdżowego. Wypiekane przy użyciu tej metody chleby, bułki, drożdżówki mają mięciutki,...
Najnowsze przepisy
Surówka z buraka i chrzanu – prosty i pyszny dodatek do... ⇖ 24
Raz, dwa i obiad się ma! Śledzie bogate źródło Omega... ⇖ 14
Owsianka Brownie Kakao + Banan – Śniadanie/Fit, Które... ⇖ 17
Sałatka z kurczakiem i camembertem to lekka, sycąca i... ⇖ 22
Ziemniaki z gzikiem, czyli po prostu pieczone ziemniaki z... ⇖ 17
Placki ziemniaczane z marchewką, chrupiące, złociste i... ⇖ 24
Przepis na przepyszne rurki z kremem matcha z dodatkiem... ⇖ 17
Przepisy z bloga
Szukasz lekkiej, zdrowej i pełnej smaku zupy? Zapraszam... ⇖ 17
Szybka, pożywna i pełna białka pasta do chleba to... ⇖ 30
Przepisy na czasie
Początek jesieni to u mnie jeszcze sporo pracy w ogrodzie,... ⇖ 631
Kotlety schabowe po kowalsku to przepyszne kotlety z... ⇖ 249
Chrupiące, puszyste i pyszne gofry z kakao! To przepis na... ⇖ 218
Grzyby według tej metody są pachnące, chrupiące i o... ⇖ 195
Ligawa wołowa to mięso, które potrafi przysporzyć wiele... ⇖ 58
Przepis na pyszną zapiekankę obiadową z ziemniaków i... ⇖ 55
Te ciasteczka to totalny game changer! Przepyszne, na... ⇖ 40