DROŻDŻOWO-CEBULOWE ROGALIKI. Z SEREM I PARÓWKĄ

Pysznie, mięciutkie drożdżowe ciasto z prażoną cebulką, a w środku - tym razem na szybko: parówki z szynki i serek topiony w plasterkach. To ciasto jest rewelacyjne. Dobrze się z nim pracuje, i wykorzystuję je często do różnych drożdżowych, wytrawnych wypieków. Do środka rogalików możemy użyć dowolnego farszu. Mogą to być podsmażone z cebulą pieczarki, szpinak, kabanosy czy zrobić farsz typowo warzywny. Ja włożyłam do środka parówki 100% z szynki, i każdą z nich...
Najnowsze przepisy
Oh, cranberry relish! It’s a Thanksgiving staple that... ⇖ 4
Śledzie z suszonymi pomidorami i pietruszką to wyjątkowe... ⇖ 15
Przepis na proste ciasto bez pieczenia, czyli ciasto Toffi... ⇖ 13
Uwielbiam chlebki naan, dlatego jeśli tylko mam okazję by... ⇖ 17
Kotlety schabowe po japońsku to przepyszne i soczyste... ⇖ 17
Przepisy z bloga
Sernik to jedno z tych ciast, które nigdy się nie nudzą... ⇖ 280
Szukasz lekkiej, zdrowej i pełnej smaku zupy? Zapraszam... ⇖ 70
Szybka, pożywna i pełna białka pasta do chleba to... ⇖ 77
Przepisy na czasie
Murzynek to takie ciasto, które piekło się u mnie w domu... ⇖ 836
Przysmak Sułtana to jedno z tych ciast, które wygląda... ⇖ 386
Sezon na grzyby jest w pełni, w tym roku jest istne,... ⇖ 363
Sernik bez sera to taki wypiek, który potrafi naprawdę... ⇖ 349
Sernik to jedno z tych ciast, które nigdy się nie nudzą... ⇖ 280