Drożdżowa babka panettone - najdelikatniejsze ciasto drożdżowe

Historia tego wypieku jest niejasna, jak wielu innych słynnych ciast i deserów. Różne są opowieści na temat inicjatora tego wyjątkowego chleba. Il pane to po włosku chleb,a panettone to forma jakby zgrubienia tego słowa. Ot, mamy tu takie chlebisko. Zatem różne są wersje dotyczące pochodzenia, ale nie ma wątpliwości, że to włoski wypiek, prawdopodobnie z Mediolanu, a...
Najnowsze przepisy
Królestwo grzybów to prawdziwy skarb polskich lasów –... ⇖ 6
Robię ją z kukurydzy konserwowej, dlatego można gotować... ⇖ 11
Ciasto czekoladowe ze śliwkami na kefirze to pomysł na... ⇖ 12
Sernik z mlekiem skondensowanym to ciasto, które potrafi... ⇖ 85
Przepisy z bloga
Mamy w domu ustalone, że niedziela to czas domowych... ⇖ 311
U nas wypieki pod znakiem rabarbaru. Jest jeszcze kilka... ⇖ 266
Obecny poziom cen odstrasza coraz bardziej od mięsa, ale... ⇖ 409
Kiedy jechaliśmy na hiszpańskie wakacje mieliśmy różne... ⇖ 419
Czy lubicie rabarbar? Gdybym sama otrzymała takie pytanie,... ⇖ 376
Temeo Danaos et dona ferentes (Strzeżcie się Greków i... ⇖ 430
Styczeń to przecież zima. Mróz, śnieg nikogo u nas by... ⇖ 726
Nie, nie jest za wcześnie. Jest prawie ostatni dzwonek na... ⇖ 612
Niedawno moja siostrzenica Oleńka ucieszyła mnie... ⇖ 638
Przepisy na czasie
Cześć Kochani, dziś zapraszam Was na kolejny przepis z... ⇖ 2002
Zdrowsza, bo bez cukru wersja soku z aronii na zimę. W tym... ⇖ 325
Ciasto Pijak to jeden z tych wypieków, które zawsze się... ⇖ 291
Sos pomidorowy, który robię co roku. Jest rewelacyjny do... ⇖ 282
Szukasz sprawdzonego przepisu na tort na urodziny, który... ⇖ 248
Domowe kopytka to jedno z tych dań, które nigdy się nie... ⇖ 239
Rolada biszkoptowa z jabłkami jest banalnie prosta w... ⇖ 202