Najnowsze przepisy
Pasta Bagna Cauda: Włoska Tradycja Prosto z Serca Piemontu... ⇖ 1
Już dawno miałam je w planach przygotować, ale jakoś... ⇖ 21
Chleb codzienny z czarnuszkąDomowy chleb pszenno-żytni z... ⇖ 23
Zdrowy i Smaczny Obiad dla Rodziny: Fit Placuszki na Każdy... ⇖ 25
Pierwszy raz zrobiłam brioszkę i zakochałam się w tym... ⇖ 7
Drożdżowa plecionka z nadzieniem orzechowo - makowo - żurawinowym
Skladniki na ciasto:- 420 g maki- 70 g cukru- 100 g roztopionego masla- 200 ml mleka- 3 zoltka- 22 g swiezych drozdzy- szczypta soliWszystkie skladniki na ciasto powinny byc w temperaturze pokojowej. Do niewielkiego rondelka wlac 80 ml cieplego mleka, dodac pokruszone drozdze, lyzke cukru i 4 lyzki maki, wymieszac. Rozczyn odstawic na 10 minut, w cieple miejsce, do wyrosniecia. Make przesiac...
Przepisy z bloga
Skladniki:- 180 g maki pszennej- 200 g wiorek kokosowych +... ⇖ 611
Idealne owocowe wyspy. Jezynowy i malinowy, rozplywajacy... ⇖ 620
Skladniki:- 500 g melona- 1 duzy dojrzaly banan- duza garsc... ⇖ 505
Skladniki:- 220 g ryzu arborio- 1 cebula- 1/2 szklanki... ⇖ 457
Skladniki:- 100 g maki pszennej- 50 g maki migdalowej - 60... ⇖ 553
Skladniki:- 2 jajka - 2 bialka- 130 g cukru- 120 g masla-... ⇖ 562