Drożdżowa zebra z makiem

Klasyczne, domowe ciasto drożdżowe z masą makową, słodkim lukrem i cytrusową, orzeźwiającą skórką to moja propozycja tradycyjnego, świątecznego wypieku. Drożdżowiec smakuje zawsze i jest świetnym dodatkiem do małej czarnej.Składniki:360g mąki pszennej65g masła extra36g świeżych drożdży100g cukru 2 jajka130ml mleka850g masy makowejszczypta soliLukier:100g cukru pudru2-3...
Najnowsze przepisy
Czy zdarza Ci się marzyć o pysznej, serowej zapiekance... ⇖ 9
Królestwo grzybów to prawdziwy skarb polskich lasów –... ⇖ 7
Robię ją z kukurydzy konserwowej, dlatego można gotować... ⇖ 13
Ciasto czekoladowe ze śliwkami na kefirze to pomysł na... ⇖ 13
Sernik z mlekiem skondensowanym to ciasto, które potrafi... ⇖ 109
Przepisy z bloga
Klasyczna karpatka z chrupiącego ciasta, z aksamitnym... ⇖ 711
Krokiety z dodatkiem szpinaku, nadziewane delikatnym... ⇖ 777
Pachnący tymiankiem delikatny krem z bobu i króla warzyw... ⇖ 762
Szybki w przygotowaniu, pachnący wanilią budyń na bazie... ⇖ 736
Moja wersja potrawy z Kraju Kwitnącej Wiśni złożona z... ⇖ 923
Domowe, szybkie i łatwe w przygotowaniu puszyste ciasto na... ⇖ 890
Chrupiące, lekkie gofry z orzeźwiającymi truskawkami i... ⇖ 847
Przepisy na czasie
Cześć Kochani, dziś zapraszam Was na kolejny przepis z... ⇖ 2011
Zdrowsza, bo bez cukru wersja soku z aronii na zimę. W tym... ⇖ 327
Ciasto Pijak to jeden z tych wypieków, które zawsze się... ⇖ 294
Sos pomidorowy, który robię co roku. Jest rewelacyjny do... ⇖ 282
Szukasz sprawdzonego przepisu na tort na urodziny, który... ⇖ 248
Domowe kopytka to jedno z tych dań, które nigdy się nie... ⇖ 241
Rolada biszkoptowa z jabłkami jest banalnie prosta w... ⇖ 204