Drożdżowe racuchy z bananami
Źródło: http://ejszet.blogspot.com/2020/04/drozdzowe-racuchy-z-bananami.html
Muszę przyznać, że zazwyczaj robiłam racuchy w różnych wersjach, ale na sodzie. Jednak zdecydowanie prościej robi się te drożdżowe. W trakcie smażenia znacznie łatwiej się je obraca, banany nie wypadają i wchłaniają znacznie mniej tłuszczu. Jak przygotowywałam racuchy na sodzie, to musiałam ciągle dolewać oleju, tymczasem przy drożdżowych nie dolałam go ani razu. Wiem, że...
Najnowsze przepisy
Pozostając wciąż w dyniowym temacie, zapraszam dziś bez... ⇖ 14
Przerywam dziś kolejną, przewidzianą wcześnieja tym... ⇖ 18
Kremowy kurczak w sosie z pieczarkami, gruszką i suszonymi... ⇖ 14
Mahallabia – kremowy arabski deser o smaku mleka, wanilii... ⇖ 16
Przepisy z bloga
Latem lepiej smakuje to, co orzeźwiające. Smak cytryny,... ⇖ 277
Taki placek czekoladowy, to nie tylko pyszny wypiek, ale... ⇖ 378
Zupa serowa z warzywami i mięsem mielonym, to potrawa, na... ⇖ 477
Ostatnio mało mnie na blogu z przepisami kulinarnymi. To... ⇖ 467
Współczesne targi to nie tylko miejsce prezentacji... ⇖ 472
Pączki budyniowe Pączki hiszpańskie (gniazdka)Pączki ze... ⇖ 584
Przepisy na czasie
W dzieciństwie kotlet mielony był królem niedzielnego... ⇖ 69
Mójsprawdzony przepis na ciasto na pierogi bezglutenowe.W... ⇖ 67
Wczorajszy ryż. Produkt, który budzi skrajne emocje — z... ⇖ 62
Jesień może być piękna nawet w kuchni. Stary przepis... ⇖ 50








































