Drożdżówki z nutellą
Źródło: https://slodkiblog.pl/drozdzowki-z-nutella/
Pyszne zakręcone drożdżówki nadziane nutellą. Ciasto drożdżowe z tego przepisu jest niesamowicie puszyste i bardzo smaczne. Jako nadzienie można wykorzystać coś innego, na przykład powidła lub masę serową. Czas przygotowania: 40 min Czas oczekiwania: 105 min Czas pieczenia: 8-10 min Składniki: (na 6 średnich drożdżówek) 150 g mąki (1 szklanka) 1 żółtko 100 ml mleka (niecałe 1/2 szklanki) 10 g drożdży świeżych 20 g cukru (1,5 łyżki) 1 łyżeczka cukru...
Najnowsze przepisy
Przepyszny, puszysty i mięciutki piernik, który zawsze... ⇖ 17
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i... ⇖ 26
Pyszne i delikatne ciasto makowe z kremem budyniowym i... ⇖ 32
Najzdrowsza patelnia? Taka, która jest bezpieczna, trwała... ⇖ 17
Przepisy z bloga
Szarlotka zawijana to pyszna i efektowna wariacja na temat... ⇖ 52
Przepis na pyszne drożdżowe bułeczki zawijane z domowym... ⇖ 215
Przepis na sezonowe ciasto z rabarbarem urozmaicone... ⇖ 204
Przepis na efektowne wiosenne ciasto pełne rabarbaru. W... ⇖ 210
Przepis na kremowy sernik na zimno o niezwykle modnym... ⇖ 242
Wielkanocna babka o intensywnym czekoladowym smaku. Dzięki... ⇖ 197
Przepisy na czasie
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 598
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 521
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 499
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 433
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 405
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 400
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 395
Makowiec japoński to takie ciasto, które niby wydaje się... ⇖ 275
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 266
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 265









































