Drożdżówki z rabarbarem i orzechową kruszonką

Sezon na rabarbar trwa, a że mam sentyment do tego warzywa, bo to smak mojego dzieciństwa, musiałam upiec puszyste drożdżówki z rabarbarem. Posypałam je kruszonką z orzechów włoskich z dodatkiem miodu i polałam lukrem z nutą kardamonu. Mięciutkie, pachnące, pyszne i przypominające wakacje u mojej babci… Składniki (na 14 sztuk): Drożdżówki: 2 i 3/4 szklanki […] Artykuł Drożdżówki z rabarbarem i orzechową kruszonką pochodzi z serwisu Oryginalny smak.
Najnowsze przepisy
Boczek pieczony rolowany to jeden z tych klasycznych... ⇖ 10
Pumpkin Spice Latte – jesienny klasyk w mojej kuchni.... ⇖ 12
Idealne na jeden kęs bułeczki boa od Buchcik pomieszane... ⇖ 9
Przepisy z bloga
Pudding z tapioki z karmelizowanymi figami z dodatkiem... ⇖ 66
Zupa z bobem, kaszą bulgur i kurczakiem na wywarze z... ⇖ 104
Przepisy na czasie
Murzynek to takie ciasto, które piekło się u mnie w domu... ⇖ 822
Sezon na grzyby jest w pełni, w tym roku jest istne,... ⇖ 353
Sernik bez sera to taki wypiek, który potrafi naprawdę... ⇖ 319
Przysmak Sułtana to jedno z tych ciast, które wygląda... ⇖ 270
Sernik to jedno z tych ciast, które nigdy się nie nudzą... ⇖ 259