Dukkah czyli dakka czyli dugga - mieszanka do pity
Źródło: http://obiadoweinspiracje.blogspot.com/2014/02/dukkah-czyli-dakka-czyli-dugga.html
Dukkah, dakkah, dakka, dugga to nazwy bardzo popularnej na Bliskim Wschodzie zwlaszcza w krajach Maghrebu (Egipt, Tunezja) arabskiej mieszanki przypraw i orzechow stosowanej jako dodatek do chleba pit...
Najnowsze przepisy
Przepyszny, puszysty i mięciutki piernik, który zawsze... ⇖ 9
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i... ⇖ 23
Pyszne i delikatne ciasto makowe z kremem budyniowym i... ⇖ 29
Najzdrowsza patelnia? Taka, która jest bezpieczna, trwała... ⇖ 17
Przepisy z bloga
Węgierska zupa rybna – oryginalny przepis na halaszle z... ⇖ 12
Słynne klopsiki z IKEA – przepis na szwedzkie klopsiki... ⇖ 80
Sprawdzony przepis na kotlety mielone z Air Fryer – jak... ⇖ 60
Zupa krem z kalafiora prosty sposób na przygotowanie zupy... ⇖ 62
Sałatka z fetą pomidorem i ogórkiemTa sałatka z serem... ⇖ 77
Przepisy na czasie
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 598
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 521
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 497
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 432
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 405
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 400
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 395
Makowiec japoński to takie ciasto, które niby wydaje się... ⇖ 275
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 265
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 263









































