Dynia duszona do chleba – kuchnia podkarpacka
Źródło: https://trzecitalerz.blogspot.com/2018/08/dynia-duszona-do-chleba-kuchnia.html
Dynia duszona do chleba - kuchnia podkarpackaW kuchni podkarpackiej dynia wykorzystywana jest przede wszystkim jako glowny skladnik prostej zupy na mleku, zwanej dynianka badz banianka, podawanej z zacierka albo kluskami. Z dyni smazy sie tez racuchy, przygotowuje surowki, a nawet uzywa sie jej jako skladnik ciasta drozdzowego.Dynia duszona do chleba to rodzaj smarowidla, ktore zaskoczy wielbiciel...
Najnowsze przepisy
Cześć dzisiaj robimy smaczne i szybkie kieszonki z piersi... ⇖ 10
Pain de Campagne to klasyczny, rustykalny chleb francuski,... ⇖ 12
Seromakowiec to jedno z tych ciast, które robi się bez... ⇖ 150
W lodówce zalegały mi pieczarki i kawałek mozzarelli... ⇖ 12
Pyszne, wytrawne naleśniki z warzywami, kiełbasą i serem... ⇖ 19
Dziś będzie szybko smacznie i prosto. Prostota jest... ⇖ 23
Aromatyczna papryka pieczona w oliwie to świetny dodatek... ⇖ 15
Przepisy z bloga
Pierogi ruskie z miętą - kuchnia podkarpackaPierogi... ⇖ 94
Makownik – kuchnia podkarpackaLokalizacja: Nowosiółki... ⇖ 476
Makówka wigilijna – kuchnia podkarpacka Lokalizacja:... ⇖ 319
Przepisy na czasie
Jeśli szukacie przepisu na wyjątkową sałatkę, która... ⇖ 1972
Drożdżówki z serem to klasyka, której się nie da nie... ⇖ 1111
Francuskie ciastka grzebyki z makiem. Szybki i prosty... ⇖ 949
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 866
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 823
Dziś mam dla Was przepis na pyszną, tradycyjną surówkę... ⇖ 518









































