Dynia duszona do chleba – kuchnia podkarpacka
Źródło: https://trzecitalerz.blogspot.com/2018/08/dynia-duszona-do-chleba-kuchnia.html
Dynia duszona do chleba - kuchnia podkarpackaW kuchni podkarpackiej dynia wykorzystywana jest przede wszystkim jako glowny skladnik prostej zupy na mleku, zwanej dynianka badz banianka, podawanej z zacierka albo kluskami. Z dyni smazy sie tez racuchy, przygotowuje surowki, a nawet uzywa sie jej jako skladnik ciasta drozdzowego.Dynia duszona do chleba to rodzaj smarowidla, ktore zaskoczy wielbiciel...
Najnowsze przepisy
Sernik Harataniec to wyjątkowe ciasto, które idealnie... ⇖ 16
Całkiem paradoksalnie ludzie nie lubią mieć zbyt dużego... ⇖ 30
Farszynki ziemniaczane to mazurski specjał w połączeniu... ⇖ 20
Barszcz wigilijny z buraków gotujemy na warzywach. Jest to... ⇖ 24
Ten jabłecznik to idealne ciasto na rodzinne spotkania i... ⇖ 27
Przepisy z bloga
Serniki z PodkarpaciaPrzeglądając podkarpackie przepisy... ⇖ 40
Wigilijne barszcze i zupy z Podkarpacia Nasz region to... ⇖ 48
Kogutki z makiem – kuchnia podkarpackaLokalizacja: gmina... ⇖ 52
Przepisy na czasie
Prosty przepis na klasyczny drożdżowy makowiec. Przepis... ⇖ 2487
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 2055
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 1408
NAJLEPSZY PRZEPIS NA CIASTO NA PIEROŻKIBardzo lubię... ⇖ 823
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 731
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 661
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 638
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 629









































