Dynia duszona do chleba – kuchnia podkarpacka
Źródło: https://trzecitalerz.blogspot.com/2018/08/dynia-duszona-do-chleba-kuchnia.html
Dynia duszona do chleba - kuchnia podkarpackaW kuchni podkarpackiej dynia wykorzystywana jest przede wszystkim jako glowny skladnik prostej zupy na mleku, zwanej dynianka badz banianka, podawanej z zacierka albo kluskami. Z dyni smazy sie tez racuchy, przygotowuje surowki, a nawet uzywa sie jej jako skladnik ciasta drozdzowego.Dynia duszona do chleba to rodzaj smarowidla, ktore zaskoczy wielbiciel...
Najnowsze przepisy
Jeśli marzysz o domowych żeberkach, które miękkością... ⇖ 9
Kiedy to ja pierwszy raz byłam w Ciechocinku? już nawet... ⇖ 12
Brownie kadayif – mocno czekoladowe ciasto z chrupiącą... ⇖ 8
W dzieciństwie odwiedzając dziadków na mazurskiej wsi,... ⇖ 23
Ciasto pleśniak to klasyczne, warstwowe ciasto, na kruchym... ⇖ 15
Sałatka z rukolą, gruszką i serem pleśniowym to idealne... ⇖ 18
Przepisy z bloga
Pierogi ruskie z miętą - kuchnia podkarpackaPierogi... ⇖ 74
Makownik – kuchnia podkarpackaLokalizacja: Nowosiółki... ⇖ 460
Makówka wigilijna – kuchnia podkarpacka Lokalizacja:... ⇖ 306
Miodownik z orzechami – kuchnia podkarpacka Lokalizacja:... ⇖ 290
Przepisy na czasie
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 665
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 292
Szybkie i smaczne ciasto, znakomite na każdą okazję. Tym... ⇖ 222
Bardzo aromatyczny kurczak, który znakomicie sprawdzi się... ⇖ 171
Mójsprawdzony przepis na ciasto na pierogi bezglutenowe.W... ⇖ 142
Brokuły to świetna baza do sałatek, wystarczy dodać... ⇖ 138








































