Dynia duszona do chleba – kuchnia podkarpacka
Źródło: https://trzecitalerz.blogspot.com/2018/08/dynia-duszona-do-chleba-kuchnia.html
Dynia duszona do chleba - kuchnia podkarpackaW kuchni podkarpackiej dynia wykorzystywana jest przede wszystkim jako glowny skladnik prostej zupy na mleku, zwanej dynianka badz banianka, podawanej z zacierka albo kluskami. Z dyni smazy sie tez racuchy, przygotowuje surowki, a nawet uzywa sie jej jako skladnik ciasta drozdzowego.Dynia duszona do chleba to rodzaj smarowidla, ktore zaskoczy wielbiciel...
Najnowsze przepisy
Proste, pyszne ciasto budyniowe na ciasteczkach petit... ⇖ 29
Grecka kuchnia to smak lata, morza i gaju oliwnego w jednym... ⇖ 24
Wigilijne barszcze i zupy z Podkarpacia Nasz region to... ⇖ 28
Tymi ciasteczkami przerwałam pisanie bloga, nimi otwieram... ⇖ 23
Nie ma nic lepszego niż domowa konserwa. Taką konserwę... ⇖ 144
Przepisy z bloga
Wigilijne barszcze i zupy z Podkarpacia Nasz region to... ⇖ 28
Kogutki z makiem – kuchnia podkarpackaLokalizacja: gmina... ⇖ 40
Przepisy na czasie
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 1456
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 652
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 574
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 546
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 496
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 447
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 444
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 427
W naszym domu na Wigilii karp jest jednym z obowiązkowych... ⇖ 334








































