Dynia duszona do chleba – kuchnia podkarpacka
Źródło: https://trzecitalerz.blogspot.com/2018/08/dynia-duszona-do-chleba-kuchnia.html
Dynia duszona do chleba - kuchnia podkarpackaW kuchni podkarpackiej dynia wykorzystywana jest przede wszystkim jako glowny skladnik prostej zupy na mleku, zwanej dynianka badz banianka, podawanej z zacierka albo kluskami. Z dyni smazy sie tez racuchy, przygotowuje surowki, a nawet uzywa sie jej jako skladnik ciasta drozdzowego.Dynia duszona do chleba to rodzaj smarowidla, ktore zaskoczy wielbiciel...
Najnowsze przepisy
„Wiesz, co zabija dobre śniadanie? Rutyna. Kiedy rano... ⇖ 17
Placki ziemniaczane na smalcu gęsim Dziś, smalec gęsi... ⇖ 16
Pieczona pierś z indyka z przyprawami Pieczona pierś z... ⇖ 24
Co roku do świątecznego barszczyku przygotowuję zakwas z... ⇖ 99
Pasta z awokado i chili – guacamole- zdrowa, aromatyczna... ⇖ 23
Cześć! Dzisiaj pieczemy szybki skyrnik z owocami, jest... ⇖ 21
Składniki: pałki kurczaka 8 sztuk, przyprawa do drobiu... ⇖ 15
Przepisy z bloga
Pierogi ruskie z miętą - kuchnia podkarpackaPierogi... ⇖ 95
Makownik – kuchnia podkarpackaLokalizacja: Nowosiółki... ⇖ 477
Makówka wigilijna – kuchnia podkarpacka Lokalizacja:... ⇖ 319
Przepisy na czasie
Jeśli szukacie przepisu na wyjątkową sałatkę, która... ⇖ 2060
Drożdżówki z serem to klasyka, której się nie da nie... ⇖ 1130
Francuskie ciastka grzebyki z makiem. Szybki i prosty... ⇖ 961
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 879
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 854
Ciasta z polewą czekoladową są przepyszne! Poniżej... ⇖ 539









































