Dynia duszona do chleba – kuchnia podkarpacka
Źródło: https://trzecitalerz.blogspot.com/2018/08/dynia-duszona-do-chleba-kuchnia.html
Dynia duszona do chleba - kuchnia podkarpackaW kuchni podkarpackiej dynia wykorzystywana jest przede wszystkim jako glowny skladnik prostej zupy na mleku, zwanej dynianka badz banianka, podawanej z zacierka albo kluskami. Z dyni smazy sie tez racuchy, przygotowuje surowki, a nawet uzywa sie jej jako skladnik ciasta drozdzowego.Dynia duszona do chleba to rodzaj smarowidla, ktore zaskoczy wielbiciel...
Najnowsze przepisy
To ciasto pachnie moim dzieciństwem! W domu zawsze robiło... ⇖ 5
Grzybowa to jedna z moich ulubionych zup, która zawsze... ⇖ 7
Seromakowiec - wersja uproszczonaSeromakowiec - prosty... ⇖ 6
Dobrze patrzycie. Tak z kiszonego pora, którego w zasadzie... ⇖ 8
Fit Paella z Kurczakiem(Cook4me Tefal - Multicooker)Przepis... ⇖ 13
Przepisy z bloga
Pierogi ruskie z miętą - kuchnia podkarpackaPierogi... ⇖ 91
Makownik – kuchnia podkarpackaLokalizacja: Nowosiółki... ⇖ 476
Makówka wigilijna – kuchnia podkarpacka Lokalizacja:... ⇖ 318
Miodownik z orzechami – kuchnia podkarpacka Lokalizacja:... ⇖ 296
Przepisy na czasie
Jeśli szukacie przepisu na wyjątkową sałatkę, która... ⇖ 1879
Drożdżówki z serem to klasyka, której się nie da nie... ⇖ 1099
Francuskie ciastka grzebyki z makiem. Szybki i prosty... ⇖ 925
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 856
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 806
Dziś mam dla Was przepis na pyszną, tradycyjną surówkę... ⇖ 505









































