Dynia faszerowana kaszą gryczaną i pieczarkami w sosie pomidorowo - kokosowym

Dynia, prawdziwa krolowa jesieni nadal zajmuje poczesne miejce w mojej kuchni. Nadaje sie nie tylko na pyszna, rozgrzewajaca zupe, dodatek do ciast i nalesnikow, sprawdzi sie rowniez w roli dania glownego. Najlepiej nada sie tu malenka dynia o wadze 700-800 g, jesli jej polowka ma stanowic porcje dla jednej osoby.
Najnowsze przepisy
Marynowane grzybki Zapach lasu, miękki mech pod stopami i... ⇖ 3
Choć parówki długo kojarzyły się z produktami niskiej... ⇖ 10
Rydze smażone z cebulą i czosnkiem Rydze smażone z... ⇖ 14
Jeśli szukasz czegoś ciekawszego niż nudne kanapki, to... ⇖ 13
Przepisy z bloga
Syrop z cebuli, babciny spsosób na przeziebienie dzisiaj... ⇖ 751
Kawa z koglem-moglem to prawdziwe mistrzostwo smaku. Nie... ⇖ 755
Dzisiejsza propozycją to klopsiki z dorsza - absolutnie... ⇖ 670
Sos dyniowy to jeden z najprostszych sposobów na... ⇖ 752
Klops z indyka z mielonego mięsa to najprostsza wersja... ⇖ 740
Jajecznica na parze to świetny pomysł na lekkostrawne... ⇖ 891
Proponuję prosty, zdrowy i pyszny deser dla amatorów... ⇖ 818
Marchew to bardzo zdrowe warzywko, powinno zatem jak... ⇖ 650
Dzisiaj zapraszam na placki ziemniaczane w wydaniu... ⇖ 722
Przepisy na czasie
Murzynek to takie ciasto, które piekło się u mnie w domu... ⇖ 759
Sezon na grzyby jest w pełni, w tym roku jest istne,... ⇖ 295
Sernik bez sera to taki wypiek, który potrafi naprawdę... ⇖ 245
Przepyszny domowy napój jak Pysio. Jest to rewelacyjne... ⇖ 180
Sernik to jedno z tych ciast, które nigdy się nie nudzą... ⇖ 175