Dynie pieczone z farszem dyniowo-ciecierzycowym

Dynie pieczone z farszem dyniowo-ciecierzycowymSkładniki (na 4 porcje)2 małe dynie hokkaido lub piżmowe (około 600 g każda)200 g ciecierzycy z puszki (odsączonej i opłukanej)1 czerwona cebula2 ząbki czosnku1 łyżka oliwy z oliwek100 g pomidorów krojonych (świeżych lub z puszki)1 łyżeczka kuminu1/2 łyżeczki cynamonusól i pieprz do smakuświeża kolendra lub natka pietruszki do dekoracjiPrzygotowanieRozgrzej piekarnik do 200°C.Umyj dynie, przekrój je na pół i usuń pestki....
Najnowsze przepisy
Gdy myślimy o sałacie, najczęściej wyobrażamy sobie... ⇖ 8
#WspółpracaRecenzencka #WydawnictwoAlbatrosWielu z nas... ⇖ 5
Obiad bez glutenu na bazie kaszy jaglanej, grzybów kurek... ⇖ 17
Posiłek w 20 minut!? O tak! Zwłaszcza z kluskami na parze... ⇖ 13
Ten chleb smakuje jak z najlepszej piekarni, a co najlepsze... ⇖ 18
Kluski ziemniaczane z mięsem to jedno z tych dań, które... ⇖ 24
Przepisy z bloga
Fit Bajgle (domowe) – śniadaniowy hit!Masz ochotę na... ⇖ 19
Racuchy z Jabłkami na Kefirze – Pyszne, Szybkie i Bez... ⇖ 42
Gruszki w Syropie Waniliowym – Słodkie Przetwory Idealne... ⇖ 44
Bitki Wieprzowe w Sosie Własnym – Klasyk, Który Zawsze... ⇖ 44
Przepisy na czasie
Cześć Kochani, dziś zapraszam Was na kolejny przepis z... ⇖ 2091
Zdrowsza, bo bez cukru wersja soku z aronii na zimę. W tym... ⇖ 346
Ciasto Pijak to jeden z tych wypieków, które zawsze się... ⇖ 320
Sos pomidorowy, który robię co roku. Jest rewelacyjny do... ⇖ 313
Szukasz sprawdzonego przepisu na tort na urodziny, który... ⇖ 273
Domowe kopytka to jedno z tych dań, które nigdy się nie... ⇖ 270