Dżem agrestowy

Powoli przygotowujemy zapasy na zimę.Dżem agrestowy wykorzystamy do ciast i jako dodatek do pieczywa.Składniki:-2 kg agrestu-1,5 kg cukru Agrest oczyszczamy z szypułek i myjemy.Wrzucamy do garnka i zasypujemy szklanką cukru.Na niewielkim ogniu gotujemy do momentu pojawienia się soku.Często mieszamy. Wsypujemy resztę cukru i często mieszając gotujemy...
Najnowsze przepisy
Szukasz inspiracji na smaczne przekąski na przyjęcie lub... ⇖ 13
Długa podróż i perspektywa wielu godzin za kółkiem?... ⇖ 17
Śliwki pod kruszonką z ciasteczkami amaretti, to deser,... ⇖ 17
Domowy schab parzony – soczysty i aromatyczny, idealny... ⇖ 23
Lubicie eksperymenty w kuchni? ja uwielbiam i jak coś mi... ⇖ 18
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała... ⇖ 20
Gruszki to jedne z najbardziej niedocenianych owoców w... ⇖ 16
Przepisy z bloga
Proponujemy roladki uniwersalne:na ciepło do obiadulubna... ⇖ 105
To jest nasze ulubione ciasto na lato i nie tylko.Można... ⇖ 266
Nasza propozycja na soczysty filet z piersi kurczaka. ... ⇖ 395
Przepisy na czasie
Cześć Kochani, dziś zapraszam Was na kolejny przepis z... ⇖ 1972
Zdrowsza, bo bez cukru wersja soku z aronii na zimę. W tym... ⇖ 315
Ciasto Pijak to jeden z tych wypieków, które zawsze się... ⇖ 285
Sos pomidorowy, który robię co roku. Jest rewelacyjny do... ⇖ 277
Szukasz sprawdzonego przepisu na tort na urodziny, który... ⇖ 241
Domowe kopytka to jedno z tych dań, które nigdy się nie... ⇖ 234
Rolada biszkoptowa z jabłkami jest banalnie prosta w... ⇖ 197