ŻELKA Z MARAKUI
Źródło: https://slodkipomysl.pl/zelka-z-marakui/
Żelka z marakui to owoce z dodatkiem żelatyny, dzięki czemu uzyskujemy owocowy blat do tortu. Żelka marakuja do tortu to lekko kwaśny dodatek np. do kremu śmietankowego, waniliowego lub czekoladowego. Polecam również krem o smaku marakui. Robiłam żelkę z marakui używając pasteryzowanego puree, które kupiłam w sklepie internetowym: https://allegro.pl/oferta/puree-marakuja-pulpa-marakuja-1kg-8305778844?fromVariant=8266759187 Pasteryzowane puree po otwarciu przechowujemy do 5 dni...
Najnowsze przepisy
Witajcie:) Przy sobocie zapraszam na pyszne, szybkie i... ⇖ 14
Makowiec japoński to takie ciasto, które niby wydaje się... ⇖ 93
Takiego piernika jeszcze nie piekłam. Bardzo lekki i... ⇖ 23
Zdrowa pasta sardynkowa bez majonezu Dziś bardzo ... ⇖ 22
Wołowina po marokansku z Fasolką i Ziemniakami -Marqa... ⇖ 19
Carpaccio to danie, które uchodzi za kwintesencję... ⇖ 26
Przepisy z bloga
Krem z czekoladą Milka do tortu – aksamitny i delikatny.... ⇖ 45
Flaming z masy cukrowej to piękna dekoracja na tort. Do... ⇖ 74
Namelaka Kinder Bueno to niezwykle kremowy, orzechowy krem... ⇖ 177
Biszkopt serce to podstawa każdego tortu w kształcie... ⇖ 154
Chrupka z białej czekolady do tortu to chrupiąca warstwa,... ⇖ 291
Krem z Kinder czekoladek do tortu i do dekoracji babeczek.... ⇖ 242
Biszkopt piernikowy do tortu świątecznego to moja słodka... ⇖ 310
Przepisy na czasie
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 426
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 404
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 323
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 323
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 276
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 208
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 187
Idealne danie na ciepło na imprezy, lub na obiad. Przepis... ⇖ 162
Przepyszna ryba po grecku w ekspresowej wersji dla... ⇖ 151
Ciasto Niespodzianka Markizy to elegancki, warstwowy deser,... ⇖ 138









































