Eskalopki wieprzowe z sosem bazyliowym
Źródło: https://www.dorotasmakuje.com/2024/06/eskalopki-wieprzowe-z-sosem-bazyliowym/
Eskalopki wieprzowe z sosem bazyliowym Nazwa „eskalopki” (escalopes) pochodzi z języka francuskiego i odnosi się do metody przygotowania mięsa. To cienkie plastry mięsa, które są zazwyczaj rozbijane młotkiem na płaskie kawałki i następnie smażone lub duszone. Można je przygotować z różnych rodzajów mięsa, takich jak wieprzowina, cielęcina, kurczak, indyk czy ryby. Inne bardziej popularne nazwy … Artykuł Eskalopki wieprzowe z sosem bazyliowym pochodzi z...
Najnowsze przepisy
Grecka kuchnia to smak lata, morza i gaju oliwnego w jednym... ⇖ 8
Wigilijne barszcze i zupy z Podkarpacia Nasz region to... ⇖ 22
Tymi ciasteczkami przerwałam pisanie bloga, nimi otwieram... ⇖ 14
Nie ma nic lepszego niż domowa konserwa. Taką konserwę... ⇖ 105
2 jajka80 g cukru100 ml oleju2 dojrzałe banany150 g mąki... ⇖ 14
Przepisy z bloga
Przygotowanie idealnej cebuli do śledzi to klucz do... ⇖ 45
Listopad to miesiąc, w którym jesień odsłania swoje... ⇖ 38
Jakie orzechy nadają się na domowe masło orzechowe... ⇖ 49
Makaron penne ze szpinakiem i pomidorem – prosty i... ⇖ 45
Kotlety z indyka duszone Duszone kotlety z indyka to... ⇖ 59
Przepisy na czasie
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 1402
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 645
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 560
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 545
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 493
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 445
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 439
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 425
W naszym domu na Wigilii karp jest jednym z obowiązkowych... ⇖ 331









































