Najnowsze przepisy
Lodówka to serce każdej kuchni - nie tylko przechowuje... ⇖ 19
Witam Kochani! W sezonie na młodą kapustę polecam szybki... ⇖ 24
Dzisiaj zapraszam na chrupiące ptysie, które wypełnimy... ⇖ 25
Ciasto Truskawkowa Zachcianka to pyszny i efektowny wypiek,... ⇖ 98
Chcesz wiedzieć jaką moc ma Zdrowotna nalewka z kwiatów... ⇖ 23
Marynata do polędwiczek wieprzowych Delikatne mięso z... ⇖ 37
farinata, moja pierwsza
Włosi są bardzo gościnni i chętnie częstują jedzeniem. Moja ulubioną przekąską, kiedy czekam na właściwe włoskie dania, jest mini farinata, czasami podana tylko skropiona dobrą oliwą, czasami z kawałkami kiełbaski, albo z pokruszonym parmezanem, zawsze doskonała.Farinatę trudno porównać do jakiejś potrawy, jeżeli, to chyba do pieczonego grubszego naleśnika. Ciasto do...
Przepisy z bloga
Jeżeli jesteście bananożercami jak ja, te post jest dla... ⇖ 265
Galette to moje ulubione ciasto. Jest to tarta francuska,... ⇖ 194
Cukinia obrodziła, potrzebne są pomysły i przepisy na... ⇖ 268
Włosi są mistrzami w antipasti, prościutkich mini... ⇖ 216
Zaczęłam przygotowania do nowych warsztatów, tym razem z... ⇖ 190
Zawsze lubiłam tarty kruche z owocami czy konfiturami, ale... ⇖ 246