Fasolka po bretońsku z chorizo
		Źródło: http://www.rngkitchen.pl/2020/01/fasolka-po-bretonsku-z-chorizo.html
		I tak powstała, niczym feniks z popiołu. Lekko pikantna wersja ulubionego przez Polaków, dania.Składniki:500 g świeżej fasoli2 pętka kiełbasy ze świniobicia2 pętka kiełbasy śląskiej100 g chorizo250 g surowego boczku1 łyżka słodkiej papryki1/2 łyżeczki mielonego kminku1 łyżka majeranku3 łyżki koncentratu pomidorowego1 łyżka masła1 łyżka mąkisól, pieprzPrzygotowanie:...
		
		
		
		
		
Najnowsze przepisy
Pozostając wciąż w dyniowym temacie, zapraszam dziś bez... ⇖ 8
Przerywam dziś kolejną, przewidzianą wcześnieja tym... ⇖ 13
Kremowy kurczak w sosie z pieczarkami, gruszką i suszonymi... ⇖ 11
Mahallabia – kremowy arabski deser o smaku mleka, wanilii... ⇖ 9
Rolada biszkoptowa z jabłkami to jedno z tych ciast,... ⇖ 13
Przepisy z bloga
Najsamprzód napiszę, że to danie smakuje tylko z... ⇖ 54
W ubiegłym roku na półki Empiku trafiła dość ciekawa... ⇖ 134
Pomimo tego, że bardzo lubię eksperymenty w kuchni, to... ⇖ 106
Mocno korzenne ciasto znad samego Gangesu w połączeniu z... ⇖ 98
Nie, żebym nie lubił surówki z kiszonej kapusty, ale w... ⇖ 96
Przepisy na czasie
W dzieciństwie kotlet mielony był królem niedzielnego... ⇖ 65
Mójsprawdzony przepis na ciasto na pierogi bezglutenowe.W... ⇖ 60
Wczorajszy ryż. Produkt, który budzi skrajne emocje — z... ⇖ 59
Jesień może być piękna nawet w kuchni. Stary przepis... ⇖ 47








































