Fasolka po bretońsku
Źródło: https://rajchelewa.blogspot.com/2024/04/fasolka-po-bretonsku.html
Fasolka po bretońskuTo jedno z najbardziej popularnych dań wkuchni polskiej – rodzaj gęstego, treściwego gulaszu z fasolą. Potrawa bardzo tradycyjna i uwielbiana w naszym domu.Składniki:1/2 kg fasoli „piękny Jaś”2 marchewki1/2 l bulionu30 dkg boczku wędzonego3 kiełbasy podwędzane (chłopska lub jałowcowa)1 duża cebula1 łyżka smalcu1 łyżka maggi2-3 liście laurowe3-4...
Najnowsze przepisy
Dzień dobry :-) Grudzień to zabiegany miesiąc, więc u... ⇖ 7
Przepis nadelikatne, puszyste i wilgotne ciasto z dodatkiem... ⇖ 10
Cześć Kochani, dziś zapraszam Was na po prostu mega HIT... ⇖ 8
Mąka owsiana sprawia, że ciasto jest nieco delikatniejsze... ⇖ 8
Z pewnością nie jest to danie ekspresowe i za chiny... ⇖ 9
Przepisy z bloga
Ciasto jest wyśmienite, wielowarstwowe począwszy od... ⇖ 22
Domowe pralinki są smaczne, łatwe do zrobienia i... ⇖ 74
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu... ⇖ 172
W Wielkopolsce makiełki to tradycyjny wigilijny deser. W... ⇖ 58
Przepisy na czasie
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 390
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 288
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 280
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 232
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 184
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 169
Idealne danie na ciepło na imprezy, lub na obiad. Przepis... ⇖ 138
Domowe pralinki są smaczne, łatwe do zrobienia i... ⇖ 74






































