Fasolka po węgiersku – przepis
Źródło: https://www.dorotasmakuje.com/2021/01/fasolka-po-wegiersku/
Fasolka po węgiersku to pyszny pomysł na sycący i rozgrzewający posiłek szczególnie w chłodne pory roku: jesień, zimę, wiosnę. Można ją zjeść z pieczywem, można ja podać z mamałygą, kluseczkami, kaszą czy ziemniakami puree. Kuchnia węgierska jest bardzo smaczna i warto otworzyć się na nowe dania. Do dania możecie użyć swojej ulubione odmiany fasoli. Jeśli gotujecie ja od podstaw pamiętajcie by namoczyć dnia poprzedniego – to sprawi, że szybciej się ugotuje i...
Najnowsze przepisy
Jeśli zaczynacie już powoli planować świąteczne menu... ⇖ 7
Niskowęglowodanowa naleśniki z nadzieniem z sera z mleka... ⇖ 7
Domowy zakwas z buraków to podstawa pysznego barszczu, ale... ⇖ 11
Błyskawiczny piernik z polewą czekoladową Błyskawiczny... ⇖ 15
Mięciutki, wilgotny, po prostu rozpływa się w ustach.... ⇖ 26
Wino to nie tylko szlachetny trunek do degustacji, ale i... ⇖ 17
Przepisy z bloga
Przygotowanie idealnej cebuli do śledzi to klucz do... ⇖ 30
Listopad to miesiąc, w którym jesień odsłania swoje... ⇖ 37
Jakie orzechy nadają się na domowe masło orzechowe... ⇖ 45
Makaron penne ze szpinakiem i pomidorem – prosty i... ⇖ 42
Kotlety z indyka duszone Duszone kotlety z indyka to... ⇖ 54
Przepisy na czasie
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 561
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 481
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 476
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 396
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 376
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 373
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 364
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 246
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 235
Makowiec japoński to takie ciasto, które niby wydaje się... ⇖ 234









































