Fasolka szparagowa marynowana
Źródło: http://krylowakuchnia.blogspot.com/2018/07/fasolka-szparagowa-marynowana.html
Zazwyczaj w occie konserwujemy ogorki, papryke czy grzybki, ja poleca zrobic fasolke szparagowa konserwowa. Smakuje jako samodzielna przekaska, nadaje sie rowniez do salatek.3 kg fasolki szparagowej3 litry wody1/2 l octu3 lyzki soli do przetworow10 lyzek cukru20 ziaren ziela angielskiego5 lyzek bialej gorczycy1 lyzka pieprzu ziarnistegoFasolke umyc, osuszyc i poodcinac konce. W duzym ...
Najnowsze przepisy
Miodownik z kremem budyniowym to jedno z tych tradycyjnych... ⇖ 2
Ciasto drożdżowe wzbogacone o kardamon z nadzieniem z... ⇖ 8
Przepisy z bloga
Kruche ciasteczka na bazie twarogu z jabłkiem to idealny... ⇖ 494
Dawno mnie tu nie było, ale niestety czasu brak, dlatego... ⇖ 581
Andruty, bo tak właśnie nazywała je moja babcia często... ⇖ 1217
W związku z tym że moje dziecię zachorowało na ospę... ⇖ 618
Prosta w wykonaniu a zarazem efektowna sałatka z kilku... ⇖ 9997
Tradycyjny deser, który jako dziecko kupowałam w szkolnym... ⇖ 800
Przepisy na czasie
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 542
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 467
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 446
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 387
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 369
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 345
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 323
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 243
Makowiec japoński to takie ciasto, które niby wydaje się... ⇖ 223
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 221









































