Fasolka szparagowa z boczkiem w cieście francuskim

1 opakowanie ciasta francuskiego (około 375 g)100 g surowego boczku32 strączki fasolki szparagowej5 plastrów sera żółtego2 żółtka1/2 łyżeczki soliduża szczypta cukrusezamFasolkę szparagowa obieramy z końcówek , myjemy i gotujemy do chrupkości we wrzącej osolonej wodzie z dodatkiem cukru . Następnie odcedzamy i przelewamy zimną wodą . Pozostawiamy do wystygnięcia .Ciasto francuskie rozwijamy i kroimy na 8 części .Na każdy kawałek ciasta w środkowej części układamy...
Najnowsze przepisy
Kurczak w Sosie Serowym z Brokułem (One-Pot) – Szybki... ⇖ 7
Pad thai to jedno z najsłynniejszych dań kuchni tajskiej... ⇖ 13
Szplitry to takie małe, kruche ciasteczka z marmoladą,... ⇖ 19
Filety śledziowe w kremowym sosie śmietanowym z jajkiem... ⇖ 21
Bardzo ucieszyłam się, kiedy w moje ręce trafi blender... ⇖ 11
Przepisy z bloga
1 opakowanie ciasta francuskiego (około 375 g)100 g... ⇖ 105
1 kg tulipów ze skrzydełek1 łyżeczka pieprzu białego1... ⇖ 111
400 g mięsa mielonego wieprzowego1 duża cebula2 łyżki... ⇖ 134
Przepisy na czasie
Cześć Kochani, dziś zapraszam Was na kolejny przepis z... ⇖ 2217
Czasem mam ochotę podać na obiad coś swojskiego,... ⇖ 445
Zdrowsza, bo bez cukru wersja soku z aronii na zimę. W tym... ⇖ 417
Ciasto Pijak to jeden z tych wypieków, które zawsze się... ⇖ 395
Sos pomidorowy, który robię co roku. Jest rewelacyjny do... ⇖ 391
Rewelacyjna kiszona kapusta na dwa sposoby. Zawsze trzymam... ⇖ 380
Szukasz sprawdzonego przepisu na tort na urodziny, który... ⇖ 360