Fasolka szparagowa z masełkiem czosnkowym

Zielona fasolka szparagowa podana z czosnkiem i masełkiem to doskonały dodatek do obiadu, ale może też być daniem samodzielnym, ponieważ jest bardzo sycąca. Latem lepsza od schabowego, a jej przyrządzenie trwa kilka minut. Składniki:40 d kg młodej żółtej fasolki szparagowejok 1 l wodyłyżeczka soli2-3 ząbki czosnkudwie czubate łyżki masłaSposób wykonania:Fasolkę myjemy i odcinamy końce z obu stron. Następnie większe strączki przekrawamy na półGotowe strączki...
Najnowsze przepisy
Cześć Kochani, zapraszam Was dziś na bardzo łatwe i... ⇖ 13
Jak przygotować zdrowe frytki beztłuszczowe? Przepis na... ⇖ 9
Pomidory to warzywo, które od pokoleń towarzyszy nam w... ⇖ 22
Gdy pierwszy raz spróbowałem wietnamskich sajgonek... ⇖ 22
Przepisy z bloga
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od... ⇖ 91
Nasz sernik jest bardzo puszysty i delikatny. Użyłyśmy... ⇖ 137
Dzisiaj pieczemy szarlotki i jabłeczniki, tymczasem nasze... ⇖ 62
Bardzo proste ciasto z owocami. Wystarczy wrzucić do miski... ⇖ 70
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała... ⇖ 67
Tarte buraki na zimę -przepis podstawowy. Buraczki z tego... ⇖ 207
Przepisy na czasie
Murzynek to takie ciasto, które piekło się u mnie w domu... ⇖ 805
Sezon na grzyby jest w pełni, w tym roku jest istne,... ⇖ 342
Sernik bez sera to taki wypiek, który potrafi naprawdę... ⇖ 297
Sernik to jedno z tych ciast, które nigdy się nie nudzą... ⇖ 236
Przepyszny domowy napój jak Pysio. Jest to rewelacyjne... ⇖ 227