Najnowsze przepisy
Bób w zupełnie innej odsłonie, ze świeżymi warzywami... ⇖ 14
Prosty i szybki przepis na kaszę manną z dodatkiem jagód... ⇖ 12
Bób po marokańsku (Foul Mcharamel)– aromatyczna uczta... ⇖ 22
Jarzynka do obiadu to znakomity sposób na przetwory na... ⇖ 54
Szakszuka na naszym stole gości często według różnych... ⇖ 20
Cukinia po marokańsku z chermoulą– aromatyczna uczta z... ⇖ 35
Ostatnio korzystam z dobrodziejstw lata i zbieram wszystkie... ⇖ 35
Fasolka z kurczakiem w pomidorowym curry

Kuchnia polska charakteryzuje się sezonowością. W zależności od pory roku na nasze stoły lądują owoce i warzywa wprost od rolnika. Każdy, kto zasmakował takich specjałów dobrze wie, że tego smaku nie da się podrobić. Korzystając z wyczekiwanej przeze mnie fasolki szparagowej, postanowiłem połączyć ją z kuchnią orientalną, hinduską. Zachwalać nie będę, ale wyszło niesamowite połączenie. Gorąco polecamArek GieSkładniki:500 g filetów z kurczaka500 g żółtej...
Przepisy z bloga
Dodatkowa obróbka w postaci pieczenia, przenosi danie na... ⇖ 75
Nie jest to post sponsorowany, a jednie sugestia dotycząca... ⇖ 43
Kiedy mam ataki na gotowanie, a to zdarza się zazwyczaj w... ⇖ 78
Pomysł na treściwe bezmięsne danie. Od razu zaznaczę,... ⇖ 71
Jest taki utwór zespołu Czarno-Czarni o tytule Jedzą... ⇖ 66
Przepisy na czasie
Wprowadzenie do Pasztecików z mięsem i sosem czosnkowym... ⇖ 469
Te ogórki wychodzą niezwykle łagodne w smaku i naprawdę... ⇖ 393
Gorące kanapki z blachy przygotowuje się bardzo szybko i... ⇖ 320
Zapraszam na smaczną mizerię z ogórków. Przygotowana z... ⇖ 106
Szukasz efektownego i pysznego ciasta, które zachwyci nie... ⇖ 106
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to... ⇖ 104