Fave dei morti
Źródło: http://wzielonejkuchni.com/2018/11/fave-dei-morti/
Fave dei morti to pyszne, wloskie ciasteczka przygotowywane z okazji Wszystkich Świetych. Fave dei morti, czyli z wloskiego ziarna (fave = fasola, ziarna), to tradycyjne ciasteczka w regionach takich jak Emilia Romagna, Lacjum, Lombardia, Marche i Umbria. 1 i 2 listopada Wlosi stawiaja je na stolach w przekonaniu, ze czestuja sie nimi zmarli. Istnieje wiele wersji tych slodkosci, ale glownym...
Najnowsze przepisy
Mahallabia – kremowy arabski deser o smaku mleka, wanilii... ⇖ 1
Śmietanowiec z dżemem wiśniowym, lekkie, kremowe ciasto,... ⇖ 8
Sałatka jarzynowa z warzyw z rosołu – klasyk polskiej... ⇖ 12
Szybka sałatka makaronowa z filetem z kurczaka, kolorowymi... ⇖ 21
Karkówka to mięso, które potrafi rozwinąć swój smak... ⇖ 16
Proste ciasto, ale było tak dobre w smaku, że piekłam je... ⇖ 13
Przepisy z bloga
Poniedziałek po długim weekendzie (choć czy 9-dniowy... ⇖ 8
Z okazji środy przychodzę do Was z ciastem. Jest to... ⇖ 7
Nowy tydzień to zawsze pretekst do zmian. Legendy mówią,... ⇖ 11
Kruszonka to jedno z moich ulubionych ciast. No dobrze,... ⇖ 13
Koktajle, soki, a co za tym idzie, diety oparte tylko na... ⇖ 11
Sezon na rabarbar rozpoczynam od szybkiego i smacznego... ⇖ 681
Przepisy na czasie
W dzieciństwie kotlet mielony był królem niedzielnego... ⇖ 74
Mójsprawdzony przepis na ciasto na pierogi bezglutenowe.W... ⇖ 72
Wczorajszy ryż. Produkt, który budzi skrajne emocje — z... ⇖ 67
Jesień może być piękna nawet w kuchni. Stary przepis... ⇖ 51









































