Faworki (chrust).

Przepis na kruche i delikatne faworki. Faworki zawierają mąkę pszenną, żółtka, śmietanę, cukier puder oraz spirytus (można dodać ocet). Spirytus lub ocet 6 % pełni rolę spulchniacza, a także zapobiega nadmiernemu wchłanianiu tłuszczu podczas smażenia. Gotowe ciasto tłuczemy wałkiem, składamy i ponownie tłuczemy. Czynność tę powtarzamy wielokrotnie, aż pojawią się pęcherzyki powietrza. Następnie ciasto cienko... Czytaj dalej Artykuł Faworki (chrust). pochodzi z...
Najnowsze przepisy
Dzień dobry. Dzisiaj na salony wjeżdża obłędny w smaku... ⇖ 10
Boczek pieczony rolowany to jeden z tych klasycznych... ⇖ 10
Pumpkin Spice Latte – jesienny klasyk w mojej kuchni.... ⇖ 13
Przepisy z bloga
Surówka z marchewki i jabłka, pyszny pomysł na surówkę... ⇖ 53
Zapraszam Was dzisiaj na pyszny deser. Mini serniczki w... ⇖ 59
Pyszny deser z musem truskawkowym. Deser, który możecie... ⇖ 48
Zapraszam Was dzisiaj na pyszną, bezmięsną, keto tartę... ⇖ 125
Zapraszam Was dzisiaj na przepyszny deser z mango, ricottą... ⇖ 127
Donuts – amerykańskie pączki. Sprawdzony przepis na... ⇖ 159
Przepisy na czasie
Murzynek to takie ciasto, które piekło się u mnie w domu... ⇖ 825
Sezon na grzyby jest w pełni, w tym roku jest istne,... ⇖ 353
Sernik bez sera to taki wypiek, który potrafi naprawdę... ⇖ 319
Przysmak Sułtana to jedno z tych ciast, które wygląda... ⇖ 271
Sernik to jedno z tych ciast, które nigdy się nie nudzą... ⇖ 260