Fit-fit

Kuchnia z regionu Erytrei i Etiopii, bo raczej tak należałoby do tego podejść zanim namalowano kreski na mapie. Ściślej rzecz biorąc to jest jej polska wersja. Może kiedyś zrobię oryginalną, ale póki co taki eksperyment fusion. Oryginalnie robi się to z podartych placków injera, które swoim smakiem przypominają żytnie pieczywo i takiego właśnie użyłem.Składniki:- chleb,...
Najnowsze przepisy
Posiłek w 20 minut!? O tak! Zwłaszcza z kluskami na parze... ⇖ 7
Ten chleb smakuje jak z najlepszej piekarni, a co najlepsze... ⇖ 14
Kluski ziemniaczane z mięsem to jedno z tych dań, które... ⇖ 20
Przepis na śledzie z suszonymi pomidorami i musztardą... ⇖ 20
Quesadilla z kurczakiem i salsą paprykową Historia i... ⇖ 14
Przepisy z bloga
Grzyb o ciekawej nazwie, ozorek dębowy, jak sama nazwa... ⇖ 17
Dzisiaj obchodzimy Star Trak Day, na okoliczność rocznicy... ⇖ 48
Wpadło mi w ręce ostatnio trochę warzyw, które, z uwagi... ⇖ 51
Pieczonki już kiedyś robiłem, a nawet zdobyłem dzięki... ⇖ 77
Idealnie byłoby, gdyby danie było z makaronem lolli, ale... ⇖ 99
Przepisy na czasie
Cześć Kochani, dziś zapraszam Was na kolejny przepis z... ⇖ 2085
Zdrowsza, bo bez cukru wersja soku z aronii na zimę. W tym... ⇖ 345
Ciasto Pijak to jeden z tych wypieków, które zawsze się... ⇖ 316
Sos pomidorowy, który robię co roku. Jest rewelacyjny do... ⇖ 304
Szukasz sprawdzonego przepisu na tort na urodziny, który... ⇖ 272
Domowe kopytka to jedno z tych dań, które nigdy się nie... ⇖ 265