Najnowsze przepisy
Najlepsze ciasto, które babcia piecze każdego lata. Teraz... ⇖ 99
Ciekawy sposób na jajka sadzone Jajka sadzone w wianuszku.... ⇖ 22
Ciasteczka zrobione, bo miałam masło na końcówce daty,... ⇖ 17
Uwielbiam agrest, a w tym roku obrodził bardzo, więc... ⇖ 22
Przygotowanie dobrego ciasta drożdżowego wbrew pozorom... ⇖ 34
Inspiracją do tej sałatki były dwie rzeczy - pierwsza to... ⇖ 26
Flammkuchen z salami

Flammkuchen to tradycyjny austriacki podplomyk, zazwyczaj z surowa cebula i boczkiem. Pierwszy raz sprobowalam go na Jarmarku Bozonarodzeniowym we Wroclawiu i od razu wiedzialam, ze musze go zrobic:) U mnie boczek zastapilam kielbasa salami.250 g maki pszennej2 lyzki oleju130 ml wody2 cebule150 g creme fraiche50 g salamiSol i pieprzMake przesiac, do maki dodac szczypte soli olej i wo...
Przepisy z bloga
Kruche ciasteczka na bazie twarogu z jabłkiem to idealny... ⇖ 388
Dawno mnie tu nie było, ale niestety czasu brak, dlatego... ⇖ 510
Andruty, bo tak właśnie nazywała je moja babcia często... ⇖ 1121
W związku z tym że moje dziecię zachorowało na ospę... ⇖ 553
Prosta w wykonaniu a zarazem efektowna sałatka z kilku... ⇖ 9923
Tradycyjny deser, który jako dziecko kupowałam w szkolnym... ⇖ 717
Przepisy na czasie
Poniżej stary, wypraktykowany w naszej rodzinie od lat... ⇖ 1476
Wprowadzenie do Pasztecików z mięsem i sosem czosnkowym... ⇖ 777
Te ogórki wychodzą niezwykle łagodne w smaku i naprawdę... ⇖ 751
Bób w zupełnie innej odsłonie, ze świeżymi warzywami... ⇖ 508
Gorące kanapki z blachy przygotowuje się bardzo szybko i... ⇖ 417