Forszmak wieprzowy – kuchnia podkarpacka
Źródło: https://trzecitalerz.blogspot.com/2023/01/forszmak-wieprzowy-kuchnia-podkarpacka.html
Forszmak wieprzowy – kuchnia podkarpackaLokalizacja: Skolin, gmina Wielkie Oczy, powiat lubaczowski Forszmak to regionalne danie typowe dla wschodnich rejonów Polski. Znane jest głównie na Lubelszczyźnie, ale też w północno-wschodniej części Podkarpacia. Jest to danie mięsno-warzywne gotowane na gęsto – coś pomiędzy bardzo gęstą zupą a gulaszem. W zależności od regionalnych...
Najnowsze przepisy
Pierś z indyka duszona to doskonały pomysł na smaczny i... ⇖ 1
Cześć! Ostatnio naszła mnie ochota na rafaello, ale że... ⇖ 6
Prosty przepis na klasyczny drożdżowy makowiec. Przepis... ⇖ 5
Pyszne, tradycyjne pierniczki - zapraszam do wspólnego... ⇖ 20
Przepisy z bloga
Wigilijne barszcze i zupy z Podkarpacia Nasz region to... ⇖ 36
Kogutki z makiem – kuchnia podkarpackaLokalizacja: gmina... ⇖ 40
Przepisy na czasie
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 1646
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 753
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 678
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 585
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 564
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 523
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 468
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 466
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 440









































