Forszmak
Źródło: https://www.mojemaleczarowanie.pl/2014/07/forszmak.html
Forszmak czyli danie regionalne kuchni lubelskiej.Produkt jest wpisany na liste potraw tradycyjnych.Do forszmaku uzywa sie wiele pozornie nie pasujacych do siebie skladnikow, ale rezultat jest wysmienity.Forszmak, niegdys bardzo modne danie, dzis sprawia wrazenie zapomnianego.Forszmak lubelski to pozywny gulasz z ogorkami kiszonymi, zaprawiony koncentratem pomidorowym i podany w wydrazonym bochenk...
Najnowsze przepisy
Jeśli chcecie przenieść się na gorącą Sycylię bez... ⇖ 17
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt... ⇖ 18
Mahallabia – kremowy arabski deser o smaku mleka, wanilii... ⇖ 14
Śmietanowiec z dżemem wiśniowym, lekkie, kremowe ciasto,... ⇖ 15
Sałatka jarzynowa z warzyw z rosołu – klasyk polskiej... ⇖ 16
Przepisy z bloga
Torcik jabłkowy, torcik na zimno idealny na poczęstunek... ⇖ 39
Dziś zapraszam na przepyszny torcik, który rozpływa się... ⇖ 86
W lipcu pewna wspaniała dziewczyna o imieniu Justyna... ⇖ 81
Pyszna zupa dyniowa dla całej rodziny. Przepis na zupkę... ⇖ 87
Dobrych zup nigdy nie za dużo w kuchni, przynajmniej u... ⇖ 89
Kolejny serniczek, przepyszny, delikatny z jagódkami.... ⇖ 102
Przepisy na czasie
Mójsprawdzony przepis na ciasto na pierogi bezglutenowe.W... ⇖ 76
W dzieciństwie kotlet mielony był królem niedzielnego... ⇖ 75
Wczorajszy ryż. Produkt, który budzi skrajne emocje — z... ⇖ 72
Jesień może być piękna nawet w kuchni. Stary przepis... ⇖ 57









































