Francuska klasyka: Dacquoise...

There was a time, in the late seventies, when it seemed that every French restaurant in Paris, Los Angeles, and New York served dacquoise. For me it is still more then dessert; it is a promise that something wonderful is about to happen. Przepis podaje przetlumaczony w calosci, a niewielkie zmiany, na miare mojego lenistwa, tudziez srodkow, podaje w nawiasach.Przepis z Comfort me with apples.Skla...
Najnowsze przepisy
Szybki Krupnik(Cook4me Tefal - Multicooker)Przepis... ⇖ 4
Carpaccio z buraka po raz pierwszy spróbowałam w małej... ⇖ 11
Placuszki bananowe z musem dyniowym to pyszne, delikatne i... ⇖ 22
11.10.2025 Magda To śniadanie to mój ukłon w stronę... ⇖ 22
Przepisy z bloga
Czas leci do przodu i na nikogo nie czeka! :) Tak, tak -... ⇖ 211
Na Wyspach kolejna przerwa w szkole... Tak zwany, bardzo... ⇖ 217
Bardzo, ale to bardzo lubię scones. Te słone, są super... ⇖ 268
[zdjęcie]Definicja - sałatka zwykle robiona z sałaty... ⇖ 242
Szybkie, bezproblemowe danie, idealne w razie kryzysu, albo... ⇖ 268
Przepisy na czasie
Murzynek to takie ciasto, które piekło się u mnie w domu... ⇖ 746
Sezon na grzyby jest w pełni, w tym roku jest istne,... ⇖ 263
Sernik bez sera to taki wypiek, który potrafi naprawdę... ⇖ 226
Przepyszny domowy napój jak Pysio. Jest to rewelacyjne... ⇖ 164
Sernik to jedno z tych ciast, które nigdy się nie nudzą... ⇖ 158