Najnowsze przepisy
Najlepsze ciasto, które babcia piecze każdego lata. Teraz... ⇖ 91
Ciekawy sposób na jajka sadzone Jajka sadzone w wianuszku.... ⇖ 22
Ciasteczka zrobione, bo miałam masło na końcówce daty,... ⇖ 17
Uwielbiam agrest, a w tym roku obrodził bardzo, więc... ⇖ 22
Przygotowanie dobrego ciasta drożdżowego wbrew pozorom... ⇖ 34
Inspiracją do tej sałatki były dwie rzeczy - pierwsza to... ⇖ 26
Francuskie faworki bugnes

Jak sie okazuje nie tylko u nas sa popularne faworki. Gdy zaczyna sie karnawal, to we Francji sprzedaje sie kruche merveilles i faworki nazywana tam bugnes. Oryginalnie maja one ksztalt rabow (diamentow). Wspaniale to wyglada, jak po wrzuceniu do oleju pieknie rosna i sie rumienia. Moje bugnes maja ksztalt malych prostokacikow. Tak mi bylo po prostu szybciej i wygodniej.SKŁADNIKI370 g maki pszenn...
Przepisy z bloga
Latem lepiej smakuje to, co orzeźwiające. Smak cytryny,... ⇖ 213
Taki placek czekoladowy, to nie tylko pyszny wypiek, ale... ⇖ 315
Zupa serowa z warzywami i mięsem mielonym, to potrawa, na... ⇖ 417
Ostatnio mało mnie na blogu z przepisami kulinarnymi. To... ⇖ 412
Współczesne targi to nie tylko miejsce prezentacji... ⇖ 409
Pączki budyniowe Pączki hiszpańskie (gniazdka)Pączki ze... ⇖ 523
Ciasto brzoskwiniowe z galaretką i śmietaną, to pyszny... ⇖ 637
Przepisy na czasie
Poniżej stary, wypraktykowany w naszej rodzinie od lat... ⇖ 1476
Wprowadzenie do Pasztecików z mięsem i sosem czosnkowym... ⇖ 777
Te ogórki wychodzą niezwykle łagodne w smaku i naprawdę... ⇖ 751
Bób w zupełnie innej odsłonie, ze świeżymi warzywami... ⇖ 508
Gorące kanapki z blachy przygotowuje się bardzo szybko i... ⇖ 417