Francuskie mini jagodzianki z budyniem
Źródło: https://www.kulinarneinspiracjefutki.pl/2024/08/francuskie-mini-jagodzianki-z-budyniem.html
Jagody zawsze przypominają mi najmilsze czasy dzieciństwa. Uwielbiam wszelkie desery z ich wykorzystaniem. Dzisiaj zapraszam Was na pyszne i proste w przygotowaniu mini jagodzianki z ciasta francuskiego. Ich środek wypełniają jagody oraz budyń śmietankowy. Delikatne, lekko chrupiące ciasto francuskie oraz budyniowo - jagodowy środek to niezwykle zgrany duet smakowy.Potrzebne składniki(na 18 sztuk)- 2 płaty ciasta francuskiego 25 cm x 40 cm- 400 ml mleka- 1 budyń śmietankowy w...
Najnowsze przepisy
Cześć! Ostatnio naszła mnie ochota na rafaello, ale że... ⇖ 4
Prosty przepis na klasyczny drożdżowy makowiec. Przepis... ⇖ 3
Pyszne, tradycyjne pierniczki - zapraszam do wspólnego... ⇖ 20
Surówka z buraka i gruszki to propozycja na pyszny dodatek... ⇖ 17
Dziś zapraszam na pyszne, mięciutkie pierniczki w trochę... ⇖ 25
Przepisy z bloga
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i... ⇖ 60
Przepis nadelikatne, puszyste i wilgotne ciasto z dodatkiem... ⇖ 52
Grzybowa to jedna z moich ulubionych zup, która zawsze... ⇖ 45
Kimchi to tradycyjne danie kuchni koreańskiej składające... ⇖ 63
Uwielbiam kuchnię pełną wyrazistych smaków i aromatów,... ⇖ 60
Ryby bardzo często goszczą na moim stole, a makarony... ⇖ 84
Sandacz to delikatna ryba, która odznacza się maślanym,... ⇖ 93
Knedle ze śliwkami zawsze przypominają mi najlepsze smaki... ⇖ 214
Przepisy na czasie
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 1645
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 734
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 678
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 585
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 564
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 523
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 468
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 466
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 440









































