Francuskie wytrwane ciasteczka z porem i boczkiem
Źródło: http://smaczna-strona.pl/francuskie-wytrwane-ciasteczka-z-porem-i-boczkiem/
Pierwsze spróbowanie farszu do tych ciasteczek i setki myśli - skąd ja znam ten smak? Coś mi to mówi, coś mi to przypomina. I przebłysk - to jest smak ziemniaczanego purée z proszku, pewnej firmy na K, kóry zajadało się nieraz na jakimś campingu czy wycieczce. Oj tak, to jest to, ale sto razy lepsze, bo wiadomo - nie z proszku. I ten smak, pewnie nawet jeszcze nie próbując, macie go już na języku, wyobraźcie sobie dodatkowo zawinięty w chrupiące maślane ciasto. Przyjemność...
Najnowsze przepisy
Moskaliki kupuję na wagę w sklepie rybnym, to takie małe... ⇖ 10
Wybór odpowiedniej patelni może diametralnie zmienić... ⇖ 14
Kogutki z makiem – kuchnia podkarpackaLokalizacja: gmina... ⇖ 13
Ciemne ciasto pod ser to klasyczny, kakaowy spód idealny... ⇖ 18
Przepisy z bloga
28.11.2025 Magda Chrupiące ziemniaki po meksykańsku to... ⇖ 37
26.11.2025 Magda To danie to dowód na to, że prostota... ⇖ 46
19.11.2025 Magda Czasem mamy ochotę na coś w klimacie... ⇖ 38
14.11.2025 Magda W tym przepisie wykorzystujemy proste... ⇖ 56
28.10.2025 Magda Stir fry z kurczakiem i dynią brzmi... ⇖ 60
Przepisy na czasie
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 572
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 501
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 483
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 409
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 384
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 380
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 371
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 252
Makowiec japoński to takie ciasto, które niby wydaje się... ⇖ 248
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 247









































