Francuskie wytrwane ciasteczka z porem i boczkiem

Pierwsze spróbowanie farszu do tych ciasteczek i setki myśli - skąd ja znam ten smak? Coś mi to mówi, coś mi to przypomina. I przebłysk - to jest smak ziemniaczanego purée z proszku, pewnej firmy na K, kóry zajadało się nieraz na jakimś campingu czy wycieczce. Oj tak, to jest to, ale sto razy lepsze, bo wiadomo - nie z proszku. I ten smak, pewnie nawet jeszcze nie próbując, macie go już na języku, wyobraźcie sobie dodatkowo zawinięty w chrupiące maślane ciasto. Przyjemność...
Najnowsze przepisy
Boczek pieczony rolowany to jeden z tych klasycznych... ⇖ 10
Pumpkin Spice Latte – jesienny klasyk w mojej kuchni.... ⇖ 12
Idealne na jeden kęs bułeczki boa od Buchcik pomieszane... ⇖ 9
Przepisy z bloga
13.10.2025 Magda Krupnik to jedna z tych zup, które od... ⇖ 35
11.10.2025 Magda To śniadanie to mój ukłon w stronę... ⇖ 44
09.10.2025 Magda Ta frittata to idealne połączenie... ⇖ 36
04.10.2025 Magda Owsianka z patelni to świetny sposób... ⇖ 40
24.09.2025 Magda To nie jest zwykła zupa pieczarkowa.... ⇖ 56
22.09.2025 Magda Kolorowa, sycąca i pełna charakteru... ⇖ 72
Przepisy na czasie
Murzynek to takie ciasto, które piekło się u mnie w domu... ⇖ 822
Sezon na grzyby jest w pełni, w tym roku jest istne,... ⇖ 353
Sernik bez sera to taki wypiek, który potrafi naprawdę... ⇖ 319
Przysmak Sułtana to jedno z tych ciast, które wygląda... ⇖ 270
Sernik to jedno z tych ciast, które nigdy się nie nudzą... ⇖ 259