Francuskie wytrwane ciasteczka z porem i boczkiem
Źródło: http://smaczna-strona.pl/francuskie-wytrwane-ciasteczka-z-porem-i-boczkiem/
Pierwsze spróbowanie farszu do tych ciasteczek i setki myśli - skąd ja znam ten smak? Coś mi to mówi, coś mi to przypomina. I przebłysk - to jest smak ziemniaczanego purée z proszku, pewnej firmy na K, kóry zajadało się nieraz na jakimś campingu czy wycieczce. Oj tak, to jest to, ale sto razy lepsze, bo wiadomo - nie z proszku. I ten smak, pewnie nawet jeszcze nie próbując, macie go już na języku, wyobraźcie sobie dodatkowo zawinięty w chrupiące maślane ciasto. Przyjemność...
Najnowsze przepisy
Barszcz czerwony z uszkami Wigilijny barszcz czerwony od... ⇖ 10
Pierś z indyka duszona to doskonały pomysł na smaczny i... ⇖ 20
Cześć! Ostatnio naszła mnie ochota na rafaello, ale że... ⇖ 24
Prosty przepis na klasyczny drożdżowy makowiec. Przepis... ⇖ 18
Przepisy z bloga
13.12.2025 Magda Ta piernikowa owsianka z piekarnika to... ⇖ 39
28.11.2025 Magda Chrupiące ziemniaki po meksykańsku to... ⇖ 43
26.11.2025 Magda To danie to dowód na to, że prostota... ⇖ 51
19.11.2025 Magda Czasem mamy ochotę na coś w klimacie... ⇖ 45
14.11.2025 Magda W tym przepisie wykorzystujemy proste... ⇖ 64
Przepisy na czasie
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 1679
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 925
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 680
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 591
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 569
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 532
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 470
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 469
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 440









































