Francuskie wytrwane ciasteczka z porem i boczkiem

Pierwsze spróbowanie farszu do tych ciasteczek i setki myśli - skąd ja znam ten smak? Coś mi to mówi, coś mi to przypomina. I przebłysk - to jest smak ziemniaczanego purée z proszku, pewnej firmy na K, kóry zajadało się nieraz na jakimś campingu czy wycieczce. Oj tak, to jest to, ale sto razy lepsze, bo wiadomo - nie z proszku. I ten smak, pewnie nawet jeszcze nie próbując, macie go już na języku, wyobraźcie sobie dodatkowo zawinięty w chrupiące maślane ciasto. Przyjemność...
Najnowsze przepisy
Murzynek to ciasto, które każdy zna i raczej każdy lubi.... ⇖ 12
Prosty przepis na karkówkę, duszona na patelni. Sosik z... ⇖ 7
Przepis na pastę jajeczną z awokado, która doskonale... ⇖ 9
Rewelacyjna kiszona kapusta na dwa sposoby. Zawsze trzymam... ⇖ 17
Tosty z gofrownicy to szybki sposób na pyszne i sycące... ⇖ 13
Grzyb o ciekawej nazwie, ozorek dębowy, jak sama nazwa... ⇖ 13
Fit Bajgle (domowe) – śniadaniowy hit!Masz ochotę na... ⇖ 14
Przepisy z bloga
30.08.2025 Magda Kokos i słony karmel to zniewalające... ⇖ 73
Ten bowl łączy w sobie aromaty i tekstury, które tworzą... ⇖ 52
Sałatka ziemniaczana z tuńczykiem, pomidorami, cebulą i... ⇖ 41
Przepisy na czasie
Cześć Kochani, dziś zapraszam Was na kolejny przepis z... ⇖ 2032
Zdrowsza, bo bez cukru wersja soku z aronii na zimę. W tym... ⇖ 329
Ciasto Pijak to jeden z tych wypieków, które zawsze się... ⇖ 301
Sos pomidorowy, który robię co roku. Jest rewelacyjny do... ⇖ 287
Szukasz sprawdzonego przepisu na tort na urodziny, który... ⇖ 257
Domowe kopytka to jedno z tych dań, które nigdy się nie... ⇖ 246
Rolada biszkoptowa z jabłkami jest banalnie prosta w... ⇖ 208