Frużelina wiśniowa do słloików
Źródło: https://andziapichci.blogspot.com/2020/07/fruzelina-wisniowa-do-sloikow.html
Frużelina wiśniowa to świetny dodatek do deserów, ciast, naleśników czy do przełożenia tortów. Jeżeli mamy nadmiar wiśni można taką pyszną frużelinę zamknąć w słoiku i zimę.2 kg wiśni ( waga po wydrylowaniu)350 gramów cukru100 gramów mąki ziemniaczanej (ok 5 łyżek)250 ml zimnej wody ( 1 szklanka)sok z połowy dużej cytrynyWiśnie myjemy następnie drylujemy...
Najnowsze przepisy
Barszcz czerwony z uszkami Wigilijny barszcz czerwony od... ⇖ 11
Pierś z indyka duszona to doskonały pomysł na smaczny i... ⇖ 20
Cześć! Ostatnio naszła mnie ochota na rafaello, ale że... ⇖ 24
Prosty przepis na klasyczny drożdżowy makowiec. Przepis... ⇖ 18
Przepisy z bloga
Pyszne risotto z zielonymi warzywami doprawione aksamitnym... ⇖ 711
Smaczna i efektowna przystawka na świąteczne śniadanie.... ⇖ 1344
Niezwykle kremowe przepyszne kaszotto z warzywami. Mega... ⇖ 1001
Wspaniały dodatek do obiadu jak i do dań z grilla. Pełna... ⇖ 1057
Zupa powstała na totalnym spontanie według mojego... ⇖ 889
Pieczone w piekarniku mega chrupiące za sprawą panierki... ⇖ 3216
Pieczeń ze schabu z boczkiem i jabłkiem to propozycja na... ⇖ 1096
Rosół z makaronem najlepiej swojskim to klasyk wiadomo... ⇖ 616
Tą sałatkę przygotowałam na totalnym spontanie :) z... ⇖ 518
Bardzo prosty i smaczny sposób na kotlety schabowe w nieco... ⇖ 951
Surówka z kapusty pekińskiej, świetny dodatek do obiadu.... ⇖ 657
Przepisy na czasie
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 1680
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 929
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 681
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 592
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 570
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 533
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 470
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 470
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 441









































