Frytki z pasternaku karmelizowane w syropie klonowym
Źródło: https://pocztowkizirlandii.wordpress.com/2018/12/12/frytki-z-pasternaku-karmelizowane-w-syropie-klonowym/
Jak wiecie, w Irlandii kiszone i marynowane warzywa nie ciesza sie takim uznaniem jak w Polsce. Tradycyjnie marynuje sie wlasciwie tylko buraczki, ktore sa pozniej skladnikiem popularnej salatki lub wykorzystuje sie je jako dodatek do tostow. W przecietnym sklepie na polce mozna znalezc jeszcze niemieckie korniszony i kiszona kapuste. Co wiec Irlandczycy jedza zima do […]
Najnowsze przepisy
Pierś z indyka duszona to doskonały pomysł na smaczny i... ⇖ 17
Cześć! Ostatnio naszła mnie ochota na rafaello, ale że... ⇖ 20
Prosty przepis na klasyczny drożdżowy makowiec. Przepis... ⇖ 8
Przepisy z bloga
Kolega kiedyś mnie zapytał, czy my jemy tylko wymyślne,... ⇖ 605
Na pewno kiedyś już wspominałam, dlaczego nie przepadam... ⇖ 641
Ciąg dalszy kulinarnej wycieczki do Japonii na naszym... ⇖ 723
Zima raczej skłania do ciepłych i pożywnych zup niż do... ⇖ 676
Z pewną nadzieją wyglądam weekendu, gdyż poprzedni... ⇖ 1035
Moje maluchy przyjęły z niedowierzaniem informacje, że w... ⇖ 659
Przepisy na czasie
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 1671
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 899
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 680
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 591
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 567
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 528
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 470
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 469
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 440









































