Fuczki
Źródło: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2020/02/fuczki.html
Fuczki to placki z kiszonej kapusty, wywodzące się z kuchni bieszczadzkiej. O ich istnieniu dowiedziałam się jakiś czas temu i bardzo mnie one zaintrygowały. Długo się zbierałam do ich zrobienia, bo nie do końca dowierzałam, że mogą być smaczne. A teraz akurat miałam kapustę kiszoną, więc stwierdziłam, że w końcu trzeba się przekonać jak te fuczki smakują. Muszę...
Najnowsze przepisy
Buraczki z czosnkiem i majonezem – prosty przepis na... ⇖ 5
Domowa żurawina w słoikach to najlepszy dodatek do mięs,... ⇖ 8
Wybór odpowiednich herbat do miejsc gastronomicznych to... ⇖ 12
Przepis na aromatyczną korzenną szarlotkę idealną na... ⇖ 14
Wszyscy to wiedzą, że uwielbiam kabanosy! Domowe, robione... ⇖ 23
Przepisy z bloga
Jutro 11 listopada czyli Dzień Niepodległości. Ale nie... ⇖ 80
Na weekend postanowiłam zrobić bardziej wymyślne ciasto,... ⇖ 206
Dziś upiekłam kolejne w tym sezonie ciasto z owocami. Tym... ⇖ 163
Ostatnio korzystam z dobrodziejstw lata i zbieram wszystkie... ⇖ 349
Jak ja lubię lato i owoce, które po kolei dojrzewają.... ⇖ 201
Przepisy na czasie
Kebab na papierze do pieczenia Nastała moda na genialny... ⇖ 54
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu... ⇖ 52
Ciasto pijak siostry Anastazji to klasyka polskich stołów... ⇖ 49
Domowy filet z indyka – zdrowa wędlina bez dodatków i w... ⇖ 42
Pyszne proste danie, do którego idealnie pasuje kasza... ⇖ 37
Miękkie ciasto, aromatyczny farsz z kapusty i grzybów,... ⇖ 35
Pasta pieczarkowa z jajkiem Pasta pieczarkowa z jajkiem -... ⇖ 32
MINI ROGALIKI Z CIASTA FRANCUSKIEGOMam dla ciebie dzisiaj... ⇖ 32
składniki na biszkopt kakaowy:70 g mąki 25 g kakao4 jajka... ⇖ 28









































